Liepājas radio teātris turpina ar sešiem šausminošiem stāstiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Lai nezaudētu saikni ar skatītājiem, iesākoties ārkārtas situācijai valstī, aktrise Karīna Tatarinova sadarbībā ar "Rietumu radio" un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes atbalstu sāka jaunu projektu – Liepājas radio teātris, kas "Rietumu radio" ēterā vai interneta tiešraidē mājas lapā izskan piektdienas vakaros pulksten 19:00.

Šādā veidā klausītāji Liepājas teātra aktieru izpildījumā jau dzirdējuši četrus raidījumus, kuros izskanējuši Paula Bankovska stāsti no krājuma "Trakie veči", fragmenti no Noras Ikstenas un Imanta Ziedoņa grāmatas "Nenoteiktā bija" un Janas Egles stāsts "Aiziet jūriņā!".

Piektdien, 22. maijā, plkst 19:00 paredzēts ļoti īpašs raidījums "Meža prāva – 6 šausminoši stāsti" – Latvijas Valsts mežu drauga Cūkmena intervijas ar meža tiesas prāvā attaisnotajiem, jeb kas jāzina, ejot mežā. Stāstus radījis Jānis Joņevs.

Galvenie stāstnieki šajā raidījumā būs Liepājas teātra aktrise Ilze Trukšāne un viņas piecgadīgais dēls Miķelis, taču dzirdēsiet arī Smago Lauzni Egonu Dombrovski, Mūžīgo Pudeli Andu Albuži un Lausku no Bauskas – Lauru Jerumu. Muzikālo noformējumu īpaši raidījumam radījis Roberts Dinters.

"Meža prāva – 6 šausminoši stāsti"
"Meža prāva – 6 šausminoši stāsti" Foto: publicitātes

"Šis projekts man ir ļoti īpašs, jo agrāk ar Miķeli kopā nekur nebiju piedalījusies. Stāstīju viņam, ka mums kopā jāizdara darbiņš un ka cilvēki viņu dzirdēs radio. Šis man deva iespēju ar viņu runāt par tik svarīgām tēmām kā dabas piesārņojums. Stāsti radīja viņā vēlmi uzzināt kaut ko vairāk – gan pirms, gan pēc ieraksta viņš man uzdeva daudzus jautājumus, piemēram, kāpēc deg meži? Nezinu, vai, pašai stāstot, tas viņu tik ļoti aizskartu, taču šie stāsti viņu ļoti ieinteresēja. Mani tas ļoti iepriecina, un bija interesanti vērot viņa reakcijas, piemēram, kad Karīna lika veikt viņam dažādus uzdevumus, vai redzēt, kā viņš komunicē ar skaņu operatoru. Mums abiem kopā bija lielisks darbiņš. Šis ir tiešām superīgs projekts," par procesu stāsta Ilze Trukšāne.   

Stāstu ierakstam palīdzējuši tapt Liepājas teātra skaņu operatori Ģirts Siliņš un Milda Ziemane.

Liepājas radio teātris izskanēs arī 29. maijā ar Sergeja Timofejeva un Andra Kupriša stāstiem, tā noslēdzot savu sezonu, lai pie klausītājiem atgrieztos jau augustā. FM105,8 (Liepājā un tās apkārtnē) vai interneta tiešraidē mājas lapā www.rietumuradio.lv (visā Latvijā).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu