Rudaks atklāj, kā mainījusies viņa dzīve pēc alkohola atmešanas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Mūzikas žurnālists Uldis Rudaks jau divus gadus pilnībā ir atteicies no alkohola lietošanas. Žurnālam "Ieva" viņš pastāstīja, kā atmetis to.

Rudaks atzīst, ka, neraugoties uz ieteikumiem iziet Minesotas programmu, atmetis pats. "Man gribējās teikt: "Ejiet d...t ar savām minesotām!" Gāju tikai uz sapulcēm, un ar to man pietika."

Tiesa, Rudaks atklāj, ka pirmajos mēnešos viņam nav paticis uzturēties kopā ar iedzērušiem cilvēkiem. "Tagad man nav absolūti nekas pret cilvēkiem, kuri dzer. Varu sēdēt kopā ar viņiem pie viena galdiņa, kamēr viņi piedzeras," secina viņš.

Mūzikas žurnālists ir zināms arī ar kāri uz piedzīvojumiem un dzīves laikā piedzīvojis dažādus interesantus notikumus. Uz jautājumu, vai, atmetot alkoholu, tie viņam ir mazinājušies, Rudaks atbild noraidoši: "Nē, neinteresantāk nekļūst. Noteikti ne. Varbūt tikai drusku pietrūkst alkohola dotās romantikas. Tās sajūtas, kas pārņem, kad pamosties nezināmā vietā, nezini, kur tu esi, un nesaproti, kas tev blakus, kas ir izdarīts. Tie brīži bija interesanti."

Tāpat viņš secina, ka pirmajos alkohola nelietošanas mēnešos uzlabojies arī viņa izskats. 

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Ieva"!

Kā zināms, 4. maijā pirmizrādi piedzīvoja režisores Aijas Bley dokumentālā filma "Mēs gribējām izmainīt pasauli", kas vēsta par pankroka grupas "Inokentijs Mārpls" mūziķiem Dambi un Skripu un mūzikas apskatnieku Uldi Rudaku. Filmā vīri nosvin apaļu jubileju un apcer, vai palikuši uzticīgi saviem jaunības dienu ideāliem.

“Mēs gribējām izmainīt pasauli” ir pilnmetrāžas dokumentālā filma par rokenrolu mūža garumā, par mūziku un jaunības ideāliem. Tā aizved muzikālā ekskursijā līdz pat 1985. gadam, kad tika dibināta grupa "Inokentijs Mārpls" - toreiz tās nosaukums bija “Aklā zarna” -, satricinot teju visu Padomju Savienību, un grupas provokatīvais stils saglabājies līdz mūsdienām. Grupas līderis un Latvijas “underground” mūzikas dzīves vadītājs Raimonds Lagimovs jeb Dambis, ģitāras virtuozs Ivo Stankevičs jeb Skrips un laikraksta “Diena” ilggadējais mūzikas apskatnieks, "Radio Naba" raidījuma par Latvijas roka un popa mūzikas albumiem, kopš 2018. gada - mūzikas festivāla "Kartupeļpalma" rīkotājs Uldis Rudaks ir draugi jau vairāk nekā 30 gadus, un viņu attiecībās milzīga nozīme ir mūzikai.

Foto: kadri no filmas "Mēs gribējām izmainīt pasauli"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu