Pāragri mirušā Matīsa Runtuļa mamma atsauc atmiņā dēla pēdējās dienas

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Matīss Runtulis
Matīss Runtulis Foto: facebook.com

6. maijā 29 gadu vecumā no dzīves aizgāja mūzikas producents Matīss Runtulis. Mūziķis cīnījās ar narkotisko vielu atkarību, tomēr zaudēja. Kā žurnālam "Ir" atklāj Matīsa mamma Sanita Tauriņa, "Matīss bija tik gudrs, ka saprata — viss nenovēršami iet uz leju".

Matīsa mamma jau iepriekš atklāti runājusi par dēla aiziešanu, un to dara tāpēc, ka viņu un Matīsa tēvu Viktoru Runtuli (pazīstams arī kā “Cabaret” tēvs) nepamet vainas izjūta par to, ka nav spējuši notvert īsto brīdi, kad Matīsa dzīvē sākās postošās pārmaiņas.

Sarunā ar žurnālu "Ir" Matīsa mamma atsauc atmiņā dēla pēdējās dzīves dienas: "Matīss bija tik gudrs, ka saprata — viss nenovēršami iet uz leju. Viņš gribēja to nostopēt, kamēr nav kļuvis par nožēlojamu radījumu, kas nespēj sevi kontrolēt."

"Ir" vēsta, ka Matīsu vairs neinteresēja, kā viņš izskatās - pēdējās dienās puisis pat nepārģērbās. Kad ēda, ēdiens krita uz drēbēm, un pats to nemanīja. Daudzsološais mūziķis "staigāja metru virs zemes, taču ne aiz laimes sajūtas, bet sagruvuma".

Uz jautājumu, vai Matīsu maz varēja izglābt, Sanita spriež: "Man ir sajūta: ja mēs viņu izglābtu vienu reizi un viss labi beigtos, pēc laika tas notiktu atkal. Tas nav tik vienkārši — izārstēties no atkarības."

Jau ziņots, ka Sanita skumjo vēsti paziņoja vietnē "Facebook", rakstot: "Mīļie vecāki, sargiet savus bērnus no JAUNĀ ĻAUNĀ. Esiet acīgi, uzstājīgi, ja nepieciešams – metiet toleranci pie malas un lieku reizi pārliecinieties, ka ļaunais Jūs neaptin ap pirkstu. Tas uzglūn un gaida mirkli, kad Jūsu mīļie būs nepasargāti, lai pavedinoši ieripotu, iedūmotu, ielītu un beigās pārņemtu visu."

Atvadīšanās no Matīsa notika 12. maijā. 

Matīss jeb "Mr.Myster" muzikālo karjeru sāka kā ģitārists un gāja cauri dažādu žanru periodiem – pirmsākumi meklējami rokmūzikā, turpinot ar džezu un visbeidzot nonākot līdz elektronikai. Kompozīcijās dzirdami dzīvie instrumenti un skaņas, kuras mūziķis pats raksta, samplē un apstrādā. Dzīvās uzstāšanās vienmēr bija piedzīvojums, priekšnesumus bieži pavadīja videoprojekcijas, kā arī "Mr.Myster" labprāt dalīja skatuvi ar citiem izpildītājiem - pārsvarā džeza mūziķiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu