Mūzikas akadēmija iegūst apbalvojumus mūzikas un dizaina jomās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grāmatas "Stories in Sounds" prezentācija 08.01.2020.
Grāmatas "Stories in Sounds" prezentācija 08.01.2020. Foto: Inese Grizāne

Arvien straujāk izskaņai tuvojas notikumiem bagātākā sezona Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA). Visa akadēmiskā gada garumā dažādos koncertos un dažādu jomu sadarbības šķērsprojektos satikās mūsu studenti, mācībspēki un citu nozaru speciālisti, lai kopīgi radītu un atzīmētu augstskolas 100. jubileju. Liels ir gandarījums par ieguldītā darba novērtējumu, kas aizvadītajā nedēļā ieguva taustāmas realitātes aprises – atzinību un apbalvojumus mūzikas un dizaina jomās, informē JVLMA Sabiedrisko attiecību speciāliste Annija Bičule.

20. maijā JVLMA rektors, profesors Guntars Prānis saņēma Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvu kultūrā “Baltais zvirbulis 2019” par sadarbību JVLMA 100. sezonas ieskaņas koncerta “Pāri” īstenošanā Rīgas svētkos, kad 16. augusta pievakarē Doma laukumu pieskandināja senā mūzika un džezs. Jura Joneļa režijā un Maijas Rozenfeldes scenogrāfijā uz skatuves muzicēja Baroka orķestris un JVLMA un Rīgas Doma kora skolas (RDKS) bigbends, piedaloties spožiem Latvijas un ārvalstu solistiem.

"Esam ļoti priecīgi, ka simtgadi varējām svinēt ar vairākiem ārkārtīgi skaistiem akcentiem, kas bija pieejami visai sabiedrībai. Tas izdevās tā, kā es savos vispārdrošākajos sapņos biju iedomājies – pilns Doma laukums, mūsu studenti, mācībspēki uz skatuves un tāda kopēja sajūsma par to, ko kopā varam izdarīt. Milzīgs darbs ir ieguldīts, un es tiešām jūtos gandarīts, ka tas varēja sasniegt tik brīnišķīgu un baudāmu rezultātu," atzinību notikuma radošajai komandai pauž Guntars Prānis.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis
Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) rektors Guntars Prānis Foto: Paula Čurkste / LETA

20. maijā apbalvojumu saņēma vēl viens Mūzikas akadēmijas simtgades sezonā īstenojies mākslas projekts – grāmata “Stories in Sounds: 100 years of the Jāzeps Vītols Latvian Academy of Music”. 2019. gada nogalē dienas gaismu ieraudzījušais izdevums saņēma radošās izcilības festivāla “ADWARDS MMXX” pirmās pakāpes ordeni kategorijā “PrintArt & Design Craft”. Īpašs nopelns Andas Beitānes, Annija Bičules un Gundas Miķelsones satura un Artūra Kondrāta fotogrāfiju sakausēšanai vienotā mākslas darbā ir dizaina koncepcijas autorei – Maijai Rozenfeldei, ar kuru Mūzikas akadēmijas sadarbība aizsākās jau sezonas ieskaņas koncerta “Pāri” radīšanā.

“Tā bija privilēģija sadarboties ar Maiju Rozenfeldi un kopā piedzīvot, kā “traks” sapnis kļūst par skaistu realitāti. Maijas talantam, drosmei radošumā un fantāzijai nav griestu,”

uzsver Guntars Prānis.

Mūzikas akadēmija tika nominēta arī Latvijas Sabiedrisko mediju gada balvai “Kilograms kultūras 2020” kategorijā “Notikums” par grāmatu “Stories in Sounds” un simtgades sezonas centrālo notikumu 11. janvārī – Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio 3 tiešraidēs translēto JVLMA jubilejas koncertu Lielajā ģildē. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu