Pīters Geibriels par Floida slepkavību: "Mums ir jārunā skaļi un jārīkojas" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Pīters Geibriels Rīgā
Pīters Geibriels Rīgā Foto: Roberts Neilands speciāli TVNET

Grupas "Genesis" bijušais solists un aktīvists Pīters Geibriels (Peter Gabriel) pievienojies sociālo tīklu kampaņai "Blackout Tuesday" ("Aptumšotā otrdiena"), publicēdams savu paziņojumu uz melna kvadrāta fona. "Mums ir jārunā skaļi un jārīkojas," reaģējot uz afroamerikāņa Džordža Floida slepkavību, viņš raksta. 

Atgādinām, ka otrdien slavenības un dažādas izklaides industrijas kompānijas sociālajos tīklos kā atbalsta žestu afroamerikāņiem, kas daudzus gadu desmitus cietuši no rasisma ASV, publicēja melnus kvadrātus. Rasisma problemātika ar jaunu sparu uzjundījusi, kad aizturēšanas laikā ASV policists nogalināja 46 gadus veco afroamerikāni Džordžu Floidu. ASV jau gandrīz nedēļu notiek protesti, kas tagad pārauguši grautiņos un laupīšanās, ko izraisīja vardarbīgā Floida nāve. Floida aizturēšanas videoierakstā redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais vīrietis ir nogāzts zemē un viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. 

Savu nostāju paudis arī Geibriels. "Kopā ar visu civilizēto pasauli es biju šokēts par Džordža Floida rasistisko slepkavību," viņš raksta. "Šāda veida brutālai rīcībai ir jāstājas tieši pretī, jānotiek taisnīgai tiesai."

Geibriels uzsvēris, ka šādas problēmas ir ne tikai ASV, bet visā pasaulē un par tām jārunā, tam jāpievērš uzmanība.

"Politiķi mēģina sev iegūt atbalstu, izspēlējot nacionālisma un rasisma kārti. Ja mums nepatīk kā tiek kārtotas lietas šajā pasaulē, mums ir skaļi par to jārunā.

Pasaule var būt tāda, kādu to paši izvēlamies redzēt," viņš raksta. 

Geibriels allaž bijis politiski aktīvs, publiski aizstāvēdams cilvēktiesības savas karjeras laikā. 1980. gadā viņš izdeva protesta dziesmu "Biko", kas bija veltīta Dienvidāfrikas antiaparteīda aktīvistam Stīvam Biko, kurš mira policijas ieslodzījumā 1977. gadā.

Atgādinām, ka Pītera Geibriela lielkoncerts Arēnā notika 2014. gadā.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu