Dzirdami pat šāvieni! Miks Ozoliņš parāda šausminošas ainas no grautiņiem ASV (18)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

ASV dzīvojošais latviešu režisors Miks Ozoliņš saviem sekotājiem sociālajos tīklos parādīja ainas no ASV protestu epicentra.

Vietnē "Youtube" viņš dalījies ar kadriem, kuros ar "GoPro" kameru iemūžina notiekošo uz ielām Beverlihilsā.

Kādā brīdī netālu no Ozoliņa atskan šāviens, tādēļ viņš strauji uzkāpj uz sava motocikla un mūk no notikuma vietas.

"Diemžēl es palaidu garām miermīlīgo protestu... Es vienkārši braucu ar savu motociklu  nemieru karstākajā punktā Beverlihilsā un Rietumholivudā, kur cilvēki dauzīja logus, dedzināja lietas, laupīja veikalus. Es noņēmu "GoPro" kameru no motocikla, piestiprināju to pie rokas un devos notikumos,  kur "BevMo" veikala izlaupīšanas laikā vīriešu grupa automašīnā lika lielu bankomātu," vēsta Ozoliņš.

Pēc tam Ozoliņš parādīja arī to, kā ielas izskatās nākamajā dienā pēc grautiņiem.

Jau vēstīts, ka Mineapolisā 29. maijā tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu. 

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolisā tika aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu