Latvijas Leļļu teātris darbību ēkas remonta laikā turpinās īrētās telpās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Leļļu teātris
Latvijas Leļļu teātris Foto: Publicitātes foto

Latvijas Leļļu teātris, kamēr teātra ēkā K.Barona ielā 16/18 notiek remonts un ēkas siltināšana, darbību pārcels uz īrētām telpām Rīgas Latviešu biedrības namā (Merķeļa iela 13). Par to, tiekoties ar kultūras ministru Nauri Puntuli un Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāri Daci Vilsoni, informēja teātra direktors Vilnis Beķeris.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija piesaistījusi Eiropas Savienības fondu finansējumu 840 596 eiro apmērā, lai pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts ēkās" ietvaros uzlabotu energoefektivitāti Latvijas Leļļu teātra ēkā. Paredzēts veikt ēkas jumta, ārsienu, arī aizskatuves ārsienu siltināšanu, teātra nama vārtu un durvju nomaiņu, skatuves apgaismojuma maiņu un nodrošināt apgaismes ķermeņu nomaiņu ar energoefektīviem ekvivalentiem.

Pirms ēkas siltināšanas  VAS "Valsts Nekustamie īpašumi" veica padziļinātu izpēti, secinot, ka ēkas stāvoklis nav apmierinošs, būvkonstrukciju nolietojums pārsniedz 40% un pirms siltināšanas nepieciešams remonts, nostiprinot ēkas nesošās konstrukcijas un pamatus.

Latvijas Leļļu teātris 1826,10 m2 plašajā divstāvu ēkā K. Barona ielā 16/18 darbojas kopš 1944. gada. Pēc arhitekta Ernesta Poles projekta 1911. gadā celtā būve piedzīvojusi dažādus laikus un īpašniekus – ēkā savulaik atradies kino, aptieka, spiestuve un zīmogu darbnīca, kafejnīca un vairākas tirgotavas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu