Liepājas Simfoniskais orķestris dažādos sastāvos ieraksta pasaules zelta klasiku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liepājas Simfoniskais orķestris
Liepājas Simfoniskais orķestris Foto: publicitātes

Šonedēļ koncertzālē “Lielais dzintars” Liepājas Simfoniskais orķestris strādā pie jauniem ierakstiem. Orķestrim sadaloties trīs pamatgrupās, Gintara Rinkeviča, Andra Veismaņa un Jāņa Retenā vadībā tiek ierakstīta mūzika no pasaules zelta fonda.

Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķi ar milzīgu prieku ir atgriezušies savā koncertzālē, lai atkal muzicētu. Nedēļas laikā, netiekoties vairāk kā pieļauts, bet strādājot paralēli, tiks ierakstīta Antonīna Dvoržāka, Ludviga van Bēthovena, Pētera Čaikovska, Arnolda Šēnberga, Johana Sebastiana Baha un citu pasaules klasiķu mūzika.

"Mēs rakstām materiālu diviem diskiem.

Šis patiesībā ir ļoti unikāls projekts, jo orķestris ir sadalīts trīs lielajās pamatgrupās, no kā simfoniskais orķestris galvenokārt arī sastāv – tās ir stīgas, koka pūšamie instrumenti un metāla pūšamie instrumenti, kuriem klāt nāk arī sitaminstrumentālisti.

Šiem trim dažādiem ansambļiem paralēli tiek veikti ieraksti atšķirīgām programmām. Mūsu galvenais diriģents – Gintars Rinkevičs strādā ar stīgu grupu, Andris Veismanis ar koka pūšamo insrumentu grupu un Jānis Retenais ar brass ansambli, jeb metālpūšamo instrumantu grupu," stāsta Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Jānis Retenais, kurš ir ne vien Latvijā, bet arī Holandē izglītojies metālpūšamo instrumentu eksperts stāsta, ka “šāda veida studijas ieraksti Latvijā vēl nekad nav veikti brass ansamblim – ir bijuši koncertieraksti, bet ne studijas ieraksti”.

Ierakstāmās programmas orķestrim bija plānots realizēt jau agrāk dažādās nedēļās un dažādos festivālos. Šobrīd viss ir sakoncentrēts, lai mūziķi varētu atkal tikties un celt orķestra profesionālo līmeni.

“Orķestra profesionālajai izaugsmei tas ir ļoti vērtīgi,” piebilst Uldis Lipskis, “Beigu beigās tas būs unikāls ieraksts mūsu orķestra vēsturē. Katrā ziņā, ceru, ka šāda veida ārkārtas stāvokļus mēs vairs nekad nepiedzīvosim.”

Ierakstu sesijā pie skaņu pults strādā Latvijas skaņu režijas lielmeistars Normunds Slava, ar kuru Liepājas Simfoniskais orķestris sadarbojas jau vairāk nekā desmit gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu