Atklāta foto izstāde atkritumu konteineros (4)

Jānis Škapars
, Fotogrāfs
CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas fotomēneša laikā piektdien, 12. jūnijā pie Tallinas ielas kvartāla miskastēm tika atklāta lietuviešu mākslinieka Elijus Kņežauska izstāde "Trash Society" jeb "Krāmu sabiedrība". Aplūko foto no atklāšanas! 

Kņiežausks fotogrāfiju sēriju sācis veidot Panevēžā, cenšoties atainot parādību, kas var notikt tikai pilsētā un tikai ar cilvēkiem. Fotogrāfijās var redzēt cilvēkus, lielākoties bezpajumtniekus, kas atvēruši atkritumu konteineru vākus.

"Es nolēmu fotografēt ar platleņķa objektīvu no konteineru apakšas, lai dotu šiem cilvēkiem dievišķu augumu un palūgtu ieskatīties kamerā. Lielākajai daļai skatītāju acu kontakts, ko viņi saņem, skatoties šos fotoattēlus, ir vienīgā reize, kad viņi ir kontaktējušies ar šiem cilvēkiem," izteicās mākslinieks.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Izstāde atradās atkritumu konteineros, tādējādi skatītājam ar modeli mainoties vietām. Ņemot vērā izstādes specifiku - tās beigu datums ir nezināms. 

Izstāde notiek festivāla "Rīgas fotomēnesis 2020" laikā, kas šogad pievēršas fotogrāfijas un mākslas vizualitātei, kā arī mākslinieka emocionālai pasaulei.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu