Valmierā notiks saulgriežu pārgājiens "Kur saulīte rotājas?"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Svētdien, 20. jūnijā, plkst.21, ievadot vasaras saulgriežus un gada garāko dienu, Valmieras Tūrisma informācijas centrs aicinās doties pārgājienā "Kur saulīte rotājas?" kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Santu Paegli, informēja Valmieras Tūrisma informācijas centra tūrisma projektu vadītāja Zane Krūmiņa.

Aptuveni 12 kilometrus garais pārgājiens vedīs gar Gaujas krastiem, un tā laikā ikvienam būs iespēja ļauties saullēkta maģijai dabā.

Starp četriem tiltiem pār Gauju pārgājiena dalībnieki varēs izbaudīt ne tikai saullēkta burvību Valmierā, bet arī smelties tā enerģiju.

Krūmiņa stāsta, ka pārgājiens būs apļveida un tā sākums un noslēgums plānots pie Valmieras Tūrisma informācijas centra. Pasākums ilgs aptuveni trīs līdz četras stundas, un tas būs vidējas grūtības pakāpes. Pārgājiena laikā plānota vieta atpūtai, kur ikviens varēs baudīt līdzi paņemtās uzkodas un dzeramo ūdeni.

"Maršruts būs marķēts dabā ar balti-zilu marķējumu un pēc pasākuma būs pieejams ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam. Aicinām ikvienu doties dabā un, ievērojot visus drošības pasākumus, pavadīt laiku aktīvi Valmieras pusē," stāstīja Krūmiņa.

Dalības maksa pārgājienā ir 4 eiro no personas, samaksājot līdz pārgājiena dienai Valmieras Tūrisma informācijas centrā. Dalībnieku skaits pasākumā ir ierobežots, tāpēc dalību lūgums pieteikt iepriekš, zvanot pa tālruni 26 332 213, rakstot e-pastu "tic@valmiera.lv" vai klātienē Valmieras Tūrisma informācijas centrā.

Nākamais aktīvās atpūtas pasākums plānots 26. jūlijā, kad kopā ar aktīvā tūrisma entuziasti Paegli varēs doties velobraucienā "Valmierai 737", viesojoties arī Valmieras minerālūdens ņemšanas vietā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu