Elīna Vaska par savu lielo lomu filmā "Es esmu šeit": "Man nebija pārliecības, ka es tur varētu derēt"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Elīna Vaska
Elīna Vaska Foto: LETA

Aktrise Elīna Vaska, kura atpazīstamību ieguva ar Renāra Vimbas 2016. gada drāmu "Es esmu šeit", intervijā žurnālam "Ieva" neslēpj, ka sākotnēji sevi nav redzējusi kā aktrisi šajā kinolentē.

"Par filmu "Es esmu šeit" man nebija pārliecības, ka es tur varētu derēt, bet gribēju saņemties, pārvarēt savu kūtrumu un kautrību un aiziet. Mācījos Cesvaines vidusskolā, kad mums pateica – braukšot uz skolu meklēt aktierus latviešu spēlfilmai. Atlases process bija garš, vairākās kārtās, un, kad mani apstiprināja lomai, jau biju sākusi studēt," atklāj aktrise.

Viņa turpina: "Pie sevis visu laiku domāju, ka nedrīkstu sacerēties. Šo sajūtu es saglabāju vienmēr, kad kaut kur piesakos. Nevajag iespringt. Tie iemesli, kāpēc kādu neizvēlas, var būt visdažādākie."

Patlaban Elīna par lomām nesūdzas, taču apsver darīt arī kaut ko citu: "(..) Es nezinu, kas būs turpmāk. Un ir jāatrod kaut kas vēl, lai būtu drošība, nevar paļauties tikai uz kaut ko vienu."

Filma "Es esmu šeit" ir aizkustinošs stāsts par 17 gadus veco meiteni Raju un viņas 12 gadus veco brāli Robi, kuri spiesti dzīvot kopā ar vecmāmiņu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai vecāmāte vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves. Rajai un Robim ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnunamā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

Galveno lomu - 17 gadus vecu meiteni Raju - filmā atveido Latvijas Kultūras akadēmijas studente Elīna Vaska, vecomāti - Ruta Birgere, bet brāli - Andžejs Jānis Lilientāls, savukārt angļu valodas skolotāju spēlē Edgars Samītis. Filmā piedalās arī Zane Jančevska, Indra Briķe, Rēzija Kalniņa, Jānis Kirmuška un Sandra Kļaviņa.

Foto: Renāra Vimbas filmas "Es esmu šeit" pirmizrāde

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu