Šeila cels galdā vegānisko Jāņu sieru (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Šeila
Šeila Foto: LETA

Modes māksliniece un svaigēdāju restorāna "Nirvana" vadītāja Šeila Vanaga izdevumam "Vakara Ziņas" atklāj, ko plāno likt galdā Jāņos.

Šeila ir iemācījusies pati pagatavot vegānu sieru, kas, kā apgalvo viņa, izskatās un garšo gluži kā Jāņu siers.

"Gatavoju tofu sieru no sojas, pievienoju ķimenītes, kurkumu un visādas garšvielas. Var pagatavot Jāņu sieru un arī biezpienu. Savienojot Indijas riekstus kopā ar rauga pārslām un garšaugiem, var iegūt garšu, kas līdzinās svaigam sieram. Ja jautā par pienu, ko izmantot, tad ir auzu piens, mandeļu piens, Indijas riekstu piens," stāsta Šeila.

Nakts no sestdienas uz svētdienu būs gada īsākā nakts. Vasaras saulgrieži būs 43 minūtes pēc pusnakts 21. jūnijā. Saules spīdēšanas ilgums 20. un 21.jūnijā būs teju vienāds - dienas garums svētdien gaidāms vien par nepilnu sekundi lielāks nekā sestdien, un no pirmdienas katra diena kļūs arvien īsāka.

Līdz svētdienas rītam daudzviet Latvijā gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, atsevišķās vietās būs ļoti stiprs lietus, spēcīgs vējš un liela krusa.

Svētdien ieplūdīs sausāks un nedaudz vēsāks gaiss no ziemeļaustrumiem, tādēļ nokrišņu varbūtība saruks. "Global Forecast System" gan šobrīd prognozē, ka Līgo dienā, 23. jūnijā, atkal daudzviet līs un dārdēs pērkons. Lielākā daļa prognožu gan vēsta par sausu laiku svētkos.

Svētku brīvdienās maksimālā gaisa temperatūra pārsvarā būs +21..+28 grādi, naktīs gaiss atdzisīs līdz +9..+18 grādiem. Kopumā saglabāsies lēns vējš.

Pēc Jāņiem anticiklona ietekmē lielākoties gaidāms saulains un karsts laiks.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu