Jutas Strīķes vīrs komentē runas par viņas varbūtējo vārda maiņu (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pāragri mirušās Saeimas Juridiskās komisijas vadītājas un bijušās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes vīrs Maigurs Strīķis intervijā žurnālam "Klubs" komentēja baumas, vai Juta savulaik bijusi Anna Potapova. 

Kā zināms, 1987. gadā Maskavas pilsētas 584. vidusskolu kā teicamniece beidza Anna Potapova. Juta Strīķe atzīst - 1987. gada 26. jūnijā izdotais atestāts ir viņas. Uzvārdu Strīķe viņa ieguvusi apprecoties, bet vārds Anna viņai nekad nav bijis.

“Kopš dzimšanas esmu bijusi Juta. Vārds Anna – tā bija vienkārši pārrakstīšanās kļūda, tā kā man šī kļūda nešķita nozīmīga, tad neprasīju to labot,” tā Strīķe.

Vaicāts, vai Juta mainīja savu vārdu, viņas vīrs žurnālam "Klubs" atbild noraidoši: "Esmu pārliecināts, ka ne. Vārds Juta dots pēc tēva un mātes vārdu pirmajām zilbēm." Kā zināms, Jutas Strīķes tēva vārds ir Jurijs, bet mātes - Taiga.

Savukārt par to, kā diplomā parādījās vārds Anna, viņš atbild: "Nav jautājums man. Juta jau no bērnības sevi identificē ar šo tēva un mātes doto vārdu gan ģimenē, gan skolā."

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu