Aktrise Elīna Vāne par darbu teātrī: "Esmu ļoti daudz domājusi par iešanu prom"

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Elīna Vāne
Aktrise Elīna Vāne Foto: Ieva Leiniša/LETA

Aktieru pāra Imanta Strada un Elīnas Vānes vārdi medijos izskanēja pavasarī, kad tika uzrunāti pievienoties Dailes teātrim. Intervijā žurnālam "Ieva" talantīgā aktrise komentē attiecības ar teātri un aktiera profesiju kā tādu.

Šobrīd runā, ka Strads ir piekritis Dailes teātra piedāvājumam, taču Vāne ne. Vaicāta, vai ir galīgi izlēmusi, viņa atbild: "Es esmu līgumattiecībās ar Valmieras teātri, un viss."

Viņa turpina: "Teātris mums visiem ir dzīvesveids, no kura arī grūti aiziet prom. Lai gan esmu ļoti daudz domājusi par iešanu prom. (..) Nav vairs tā piepildījuma.

Kāds laiks pagājis, un ir sajūta – viss sāk riņķot uz vietas un tu pats jūties apstājies. Nav vairs vēlmes iet publikas priekšā, gribas iekūņoties sevī, vairāk pievērsties sev. Pasaudzēt sevi gribas, vairāk par sevi domāt.

Man šādas domas jau sen pa galvu maisās, un tāds posms pienāk katram radošam cilvēkam."

"Bet varbūt… varbūt es šo profesiju īsti nemāku. Tādā ziņā, ka esmu izārdījusi, izdragājusi sevi tā kā uzartu lauku. Un tad tu guli kā tāds uzarts lauks… Tāds pusbeigts," nosaka aktrise, kura Valmieras drāmas teātrī strādā kopš 2003. gada.

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Ieva"!

Jau ziņots, ka Dailes teātri pēdējo mēnešu laikā satricinājis neliels skandāls par četru aktieru - Aijas Dzērves, Mārtiņa Poča, Sarmītes Rubules un Kaspara Zāles - atlaišanu un divu Valmieras teātra zvaigžņu - Elīnas Vānes un Imanta Strada piesaistīšanu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu