Jubilārs Ģirts Jakovļevs par svinēšanu: Nedrīkst taču ne apskaut, ne bučot! (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Jakovļevs
Ģirts Jakovļevs Foto: LETA

10. jūlijā 80. dzimšanas dienu svin tautā mīlētais teātra un kino aktieris Ģirts Jakovļevs. 

Uz izdevuma "Vakara Ziņas" jautājumu, kā aktieris plāno svinēt apaļo jubileju, viņš atbild: "Nedarīšu neko. Tiešām! Būšu mājās ar sievu. Es nekad nekādas lielas būšanas ne no vārda, ne dzimšanas dienām netaisu."

Arī par jubilejas atzīmēšanu uz teātra skatuves informācijas neesot. "Kāda sveikšana šitajā laikā! Nevienu nedrīkst taču ne apskaut, ne bučot!" - nosaka aktieris.

Dzimšanas dienā viņš visvairāk vēlas labas veselības novēlējumus: "Tas būtu visjaukākais, ko Dieviņš man no augšas varētu nosūtīt."

Jakovļevs dzimis Rīgā kā vienīgais bērns strādnieku Aleksandra Jakovļeva (1912 - 1979) un Irmas Jakovļevas, dzimušas Tīdemanes (1904 - 1991) ģimenē. Mācījies Rīgas 1. vidusskolā. Kopš 1960. gada Drāmas teātra aktieris, kur sāka darboties, vēl būdams students. Tajā pašā gadā debitēja kino ar lomu Rīgas Kinostudijas filmā "Tava laime". 1963. gadā absolvēja Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultāti.

Par aktieri 1992. gadā izveidota dokumentālā filma "Ģirts", kuru režisēja Laima Žurgina, savukārt Guna Zeltiņa par viņu sarakstījusi grāmatu "Vienā karuselī ar Ģirtu Jakovļevu". Grāmata izdota 2000. gadā.

Nozīmīgāko filmu vidū jāmin "Kapteiņa Enriko pulkstenis", "Nāves ēnā", "Pūt vējiņi" un "Ilgais ceļš kāpās".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu