Baltajā kubā – "Skolotājs!" Intara Rešetina režijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Uldis Anže
Uldis Anže Foto: Kaspars Aniņš

23. jūlijā plkst 19:00 e-teātra spēles laukumā "Baltais kubs" Žana Pjēra Dopaņa izrāde “Skolotājs!”, ko iestudējis režisors Intars Rešetins. Titullomā Uldis Anže.

Skolas dzīve ir tēma, ar kuru pandēmijas laikā saskārās ikviens, kam mājas pārvērtās ne tikai neklātienes birojā, bet arī pilna laika mācību iestādē. Beļģu dramaturga varonis pie savas izlaiduma klases ik dienu dodas ar “baļķi krūtīs”, jo šai arēnā cīņa notiek uz dzīvību un nāvi vārda tiešā nozīmē. Ja pirmajā skolas dienā visi pirmklasnieki izskatās pēc eņģeļiem, kāpēc desmit gadus vēlāk viņi pārvēršas par dzīvniekiem, ko vada instinkti? Tāda ir evolūcijas mīkla, ko spiests risināt skolotājs.

Uldis Anže
Uldis Anže Foto: Kaspars Aniņš

"Autora piedāvātā tēma paver dziļumu, no kā rodas vēlme meklēt atbildes uz virkni eksistenciālu jautājumu par šodienas vērtībām, mērķiem, ideāliem un piepildījumu. Izrāde ir profesijas un cilvēciskās esības preparēšana vienā daļā," tā Intars Rešetins.

Tikai pēc pirmizrādes – jau par “Baltā kuba” tradīciju kļuvusī “Zoom” tiešsaistes saruna ar radošo komandu. Pēc tam iestudējums divas nedēļas, tiesa – bez pēcizrādes tikšanās ar tā veidotājiem – būs skatāms arhīvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu