Kinofestivāls "RojaL" noslēdzies. Balvas - sadalītas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Rihards Dīcis

Kino, mūzikas un mākslas festivāla "RojaL" konkursa, kurā piedalās jauno režisoru īsfilmas, galveno balvu - zelta "RojaL" - žūrija piešķīra Macejam Būhvaldam par filmu "Laime".

Maceja Būhvalda filmā "Laime" (2018, Polija) trīs dažāda vecuma varoņi meklē mīlestību, mieru un panākumus. Šī gada festivāla žūrija, kurā bija scenārists un režisors Ivo Briedis, kino zinātniece Zane Balčus un operators Gints Bērziņš, savā pamatojumā raksta: "Par sarežģītu, intonācijā daudzveidīgu un ironisku skatījumu uz to, kā cilvēki mēģina sasniegt piepildījumu – apmierinājumu, labsajūtu, laimi. Savstarpēji atšķirīgajiem personāžiem izveidotas vizuāli dažādas vides, kuru stilistika precīzi rezonē ar viņu tēliem, tā paplašinot varoņu un situāciju interpretāciju. Individuālie stāsti filmas notikumu attīstības gaitā neizbēgami krustojas, taču režisors to risinājumā spēj ieviest negaidītus elementus un dažādu žanru saspēli."

Šī gada sudraba "RojaL" žūrija piešķīra Gabrieles Urbonaites filmai "Pēdējā skolas diena" (2018, Lietuva). Pamatojums - "Par ļoti profesionāli prasmīgu darbu, kurā jūtama kino valodas izteiksmes līdzekļu pārvaldīšana, veidojot spraigu un vizuāli izteiksmīgu stāstu par jaunu puisi, kurš pakļaujas drauga aicinājumam piedalīties vienā pēdējā darījumā, kas, kā jau tas gaidāms, izrādās izaicinājumu pilns. Neskatoties uz iepriekš paredzamu vēstījuma attīstību, veiksmīgā aktieru atlase, mākslinieka darbs un spriedzes filmu žanra elementi filmu padara par pārliecinošu jaunas režisores pieteikumu."

Skatītāju simpātijas šogad pieder īsfilmai "Spēle" (2018, Polija), kuras režisors Pjotrs Sulkovskis uz ekrāna risināja stāstu par vīrieti un viņa vainas apziņu, kas pat pēc tik daudziem gadiem turpina viņu mocīt.

Foto: publicitātes

Šogad kino, mūzikas un mākslas festivāls "RojaL" norisinājās no 30. jūlija līdz 1. augustam, un filmas izrādīja Rojā, Kaltenē, Rudē, Melnsilā, Kolkā. 

Foto: Noslēdzies kino, mūzikas un mākslas festivāls "RojaL".

"RojaL" norisi šogad atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rojas novada dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu