Gundega Skudriņa apsūdz konkurentus viņas ideju zagšanā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Gundega Skudriņa
Gundega Skudriņa Foto: LETA

Pagājušajā nedēļā Liepājā notika īpašas vakariņas, pulcējot virkni pašmāju slavenību. Tiesa, pasākumu rīkotāja Gundega Skudriņa vietnē "Facebook" tā organizatorus apvainoja plaģiātismā. Nu izdevumam "Privātā Dzīve" viņa komentē notikušo skandālu.

Atgādinām, ka 30. jūlijā Skudriņa vietnē "Facebook" dalījās ar ierakstu, kurā apvainoja Liepājas radošo apvienību "Šarmants" koncepta plaģiātismā. Skudriņa ievietoja arī fotogrāfiju kolāžas, kurās salīdzina "Skudras Metropoles" jau īstenotos konceptus un, viņasprāt, konkurentu pakaļdarinājumus. 

Skudriņas ieraksts izraisīja vētru, un pēc tā publiskošanas radošās apvienības "Šarmants" pārstāvis Ritvars Embrekts nepalika atbildi parādā - viņš komentāros sīki un smalki izskaidroja pārpratumu un atvainojās tiem, kuri domā, ka idejas speciāli kopētas.

Tagad izdevumam "Privātā Dzīve" Skudriņa norādīja, ka nevēlas konfliktēt, tomēr esot svarīgi, lai viņas idejas netiek atkārtotas. 

"No katra mana pasākuma ir kaut kas paņemts. Nav runa par to, ka savos pasākumos citi nedrīkstētu izmantot gaismu projekcijas, konservu bundžas vai smiltis. Jautājums ir par ideju kopumu. "Skudras metropolei" ir bijušas gastronomiskās performances un nepieradinātās vakariņas, kur radījām iepriekš vēl nekur nebijušus konceptus. Šādu konceptu vai to detaļu izmantošana ir pārkāpums," skaidro Skudriņa.

Pasākumu rīkotāja konsultējās arī ar juristu, kurš apliecinājis, ka šajā gadījumā notikusi kopēšana.

"Man jāuzņemas atbildība gan par savu komandu, gan darbiem, un tie ir jāaizstāv. Priecājos, ka jau esmu saņēmusi atvainošanos no Liepājas pilsētas pašvaldības, kas noreaģēja momentā. Ar mani sazinājies arī apvienības "Šarmants" vadītājs, kas solīja publiski atvainoties," atklāja pasākumu organizatore. 

Foto: vakariņas, kas izpelnījās Gundegas Skudriņas kritiku 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu