Noslēgusies pusaudžu filmas "Tizlenes" filmēšanas aktīvā fāze (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Trīs pusaudzes, kuras nolēmušas no ”Tizlenēm” kļūt par populārām jaunām sievietēm. Tāda, lūk, šķietami vienkārša plāna īstenošanai skatītāji varēs sekot līdzi jaunā pašmāju komēdijā, spēlfilmā ar nosaukumu ”Tizlenes”.

Topošās filmas režisorei Martai Elīnai Martinsonei šī ir pirmā pilnmetrāžas spēlfilma. Viņa skaidro, ka skolas popielas konkursa aizkulisēs emociju netrūkst – ir gan smiekli, gan asaras.

“Popiela vienmēr bija dramatiska lieta, performancēs kurš uz kuru apvainosies, kā mēs šeit redzējām, kad paziņo uzvarētāju, tad pārējiem sidrs ir salauztas, jo viņi nav uzvarējuši un draudzības lūzt un birst,” raidījumā "900 sekundes" saka režisore.

Filmas ”Tizlenes” galvenās varones Katrīna, Sarmīte un Sveta no nemanāmām pamatskolniecēm vēlas kļūt par klases populārākajām meičām. Līdzīgi kā daudzās ASV pusaudžu filmās arī šoreiz mērķa sasniegšanai teju visi līdzekļi ir labi.

“Man ļoti patīk amerikāņu pusaudžu filmas, es ar tādām uzaugu un joprojām skatos, patīk apspēlēt šīs klišejas, man patīk šie pazīstamie stāsti,” saka režisore.

Filmas galvenās varones un arī pārējie pusaudži ir neprofesionāli aktieri. Daudziem šī ir pirmā pieredze ne tikai kameru priekšā, bet vispār spēlējot lomu. Meitenes ir patīkami pārsteigtas, redzot filmēšanas komandas profesionalitāti.

“Tagad es redzu, ka ir kā Holivudā, visa aparatūra ir “wow”! Un iedomājos, ka šis taču būs kinoteātrī,” priecājas Ludmila Karpova un Asnāte Sofija Rožkalne, kuras filmā atveido Svetu un Sarmīti.

Mārtiņš Aigars Ziedonis spēlē vienā no galvenajām lomām, un arī viņš ir pārliecināts par filmas veidotāju ieceri, tāpēc panākumi filmai neizpaliks: “Latvijā nav tādas filmas, bet es domāju, ka tā filma varētu ”aiziet”. Būs varbūt šaubas, bet, es domāju, ka būs ļoti labi.”

Šajā spēlfilmā ar visai skaļu nosaukumu ”Tizlenes” jau aizvadītas vairāk nekā 25 filmēšanas dienas. Vēl šodien pie Laimas pulksteņa un Doma laukumā notiks atsevišķu noslēdzošo ainu uzņemšana. Savukārt uz ekrāniem filma būs redzama nākamā gada pavasarī.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu