Kendamas ieviesējs Latvijā atklāj savu iecienītāko "fast-food" recepti (3)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pipars.lv

Jaunākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe) kopš gada sākuma intensīvi strādā pie savas pirmās recepšu grāmatas. Portāls TVNET piedāvā ekskluzīvu iespēju ielūkoties grāmatas tapšanas aizkulisēs.

Atgādinām, ka Pipars, kurš 2019. gada nogalē par saviem labdarības projektiem saņēma Zelta ābeli un titulu "Latvijas lepnums", solīja, ka turpinās iesākto - arī šī recepšu grāmata (izdevējs "Latvijas Mediji") būs viens no labdarības projektiem, jo savu autoratlīdzību Pipars ziedos bērniem ar īpašām vajadzībām.

Šo iniciatīvu novērtē un atbalsta viņa draugi - sabiedrībā pazīstami cilvēki - un kopā viņi izvēlas tās receptes, kuras būs iekļautas grāmatā.

Viens no Pipara draugiem, kurš tika pieaicināts piedalīties šajā projektā ir Ingus Rutulis, kurš Latviju iepazīstināja ar kendamas spēli.

Viens no Ingus mīļākajiem fast-food ēdieniem ir asie spārniņi. Ziemā Ingus aktīvi testēja dažādas ēstuves un meklēja garšīgākos un asākos vistu spārniņus. Pipars pieņēmu izaicinājumu, piedāvājot pagatavot labākos spārniņus.

Svarīga sastāvdaļa - asā mērce. Un tai jābūt tik asai, lai ēdot tek sviedri un deguns. Ja neesat asu ēdienu cienītājs, tad aso mērci var izslēgt.

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistu pusspārni
  • 250 g asie čipsi
  • 2 olas
  • asā mērce (Tabasco)

Pagatavošana

1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 185 grādiem. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru.

2. Čipsus sasmalcina: paciņu atver vaļā, izlaiž gaisu un ar gaļas āmurīti vai mīklas rulli izklapē paciņas saturu. Sasmalcinātus čipsus pārber bļodā.

3. Olām pievieno mazliet ūdeni, pēc garšas aso mērci un sakuļ.

4. Spārniņus vispirms iemērcē olā, tad kārtīgi apvārta čipsos un liek uz cepešpannas.

5. Cep cepeškrāsnī līdz gatavībai, apm. 30 min.

Spārniņus var pasniegt gan siltus, gan aukstus kā uzkodu. Un klāt obligāti pasniedz aso mērci!

Padoms: čipsu vietā var izmantot parastās brokastu pārslas, bez cukura. Tad, protams, prasās garšvielas un tās var pēc savas gaumes pievienot sakultai olai.

Foto: Pipars un Ingus Rutulis, līstot sviedriem, bauda asos vistu spārniņus

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu