Latvijas Mākslas akadēmijai top mākslas galerija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Mākslas akadēmijas aulā notiek "Mākslas akadēmijas balvas 2014" pretendentu darbu izstādes atklāšana.
Latvijas Mākslas akadēmijas aulā notiek "Mākslas akadēmijas balvas 2014" pretendentu darbu izstādes atklāšana. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Mākslas akadēmijai top mākslas galerija Vecrīgas sirdī – Vāgnera ielā. Galerijas sienas vēl tiek krāsotas, taču jau zināms, ka pēc desmit dienām tur tiks izstādīti četru akadēmiju mākslinieku darbi.

Mākslinieku darbi ieskicēs jaunu studiju kārtību ne tikai Latvijas Mākslas akadēmijā, bet arī pārējās iesaistītājās augstskolās.

Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš norāda, ka mākslas darbu tapšanas un izstādīšanas telpām ir jābūt ārpus akadēmijas.

Zariņš pauda, ka, tāpat kā cilvēks nodala guļamistabu no virtuves, tāpat mākslinieks izrāda savus darbus labprātāk tam īpaši atvēlētā telpā. Mākslas akadēmija cilvēkiem saistās ar izglītības procesu.

Latvijas Mākslas akadēmijas galerija ir sākums plašākam projektam jeb aliansei kopā ar Drēzdeni, Budapeštu un Romu. Alianses ietvaros sadarbību sāk četru valstu mākslas akadēmijas. Rīga bija pēdējā pilsēta, kur Mākslas akadēmijai nebija galerijas. Projektu atbalsta Eiropas Komisijas aģentūra.

Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Andris Vītoliņš akcentē, ka akadēmiju sadarbības īstenošanai nepieciešami priekšnosacījumi. Viens no tiem ir galerija, kur studentiem un pasniedzējiem izstādīt savus darbus.

Tas nozīmē, ja veidojas konkrēti apmaiņu projekti, sadarbība ar ārvalstu māksliniekiem, studentiem, tad Latvijas Mākslas akadēmijai ir kvalitatīva vieta, kur viņus uzņemt, izstādīt un iesaistīt apritē.

Vācijas, Ungārijas, Itālijas un Latvijas akadēmiju sadarbība visplašāk izpaudīsies pastāvīgā studentu apmaiņā. Tā jau ar šo mācību gadu notiks ne tikai kā īpaša iespēja, bet jau kā ikdienas sadarbība.

Par to visu plašāk būs iespējams uzzināt galerijas atklāšanas dienā 20. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu