"Gors" vadītāja: Jaunie cilvēku pulcēšanās ierobežojumu mīkstinājumi ļaus koncertzālei pulcēt plašāku apmeklētāju loku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja Diāna Zirniņa piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunākajām tendencēm kultūras patēriņā.
Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja Diāna Zirniņa piedalās preses konferencē, kurā informē par jaunākajām tendencēm kultūras patēriņā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jaunie cilvēku pulcēšanās ierobežojumu mīkstinājumi ļaus Latgales vēstniecībai "Gors" pulcēt plašāku apmeklētāju loku.

Viņa pavēstīja, ka patlaban koncertzāles komanda rūpīgi iepazīstas ar ierobežojumiem, kas paliek spēkā, jo, organizējot pasākumus, katra nianse ir būtiska.

"Mēs precizējam krēslu pārdodamo skaitu, kas iespējams atbilstoši šiem nosacījumiem. Skaits palielināsies, tomēr pagaidām atjaunot iepriekšējo kapacitāti mēs nevarēsim un tas ir liels izaicinājums," sacīja Zirniņa.

Jaunos grozījumus SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" vadītāja vērtē atzinīgi, jo ir jāizmanto jebkura iespēja neaizvērt nevienas kultūras iestādes durvis un neatteikties no kultūras pasākumiem.

Latgales vēstniecības "Gors" Lielā un mazā zāle ir daudzfunkcionālas ar iespēju mainīt sēdvietu skaitu, kā arī pielāgot telpas stāvkoncertiem. Mazajā zālē sēdvietu skaits sasniedz 220 vietas, bet transformējot telpu var iegūt 1500 stāvvietas. Savukārt Lielās zāles kapacitāte ir vismaz 1000 sēdvietas, bet, pārveidojot telpu, krēslu skaitu var palielināt. Kā pieļāva Zirniņa, ņemot vērā jaunos grozījumus, Lielajā zālē varēs atrasties aptuveni 500 cilvēku.

Jautāta, kā šajā laikā veidojas sadarbība ar pasākumu producentiem, SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" vadītāja norādīja, ka ir izstrādāti mehānismi, kā sniegt savu atbalstu, piedāvājot īrēt zāli par teju pašizmaksu ar iespēju viena koncerta vietā organizēt divus.

"Jāsaka, ka mēs joprojām visi atrodamies laivā. Reģionālās koncertzāles darbojas kā kapitālsabiedrības. Tas nozīmē, ka mēs nevaram piešķirt telpas pasākumu rīkošanai bez maksas. "Gora" gadījumā saimniecisko ieņēmumu īpatsvars no pasākumu rīkošanas un telpu izīrēšanas ir ļoti būtisks," skaidroja Zirniņa.

SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" vadītāja uzsvēra, ka pasākumu rīkotāji ir neapskaužamā situācijā, jo īpaši tie, kas plānojuši zāli piepildīt ar krietni lielāku apmeklētāju skaitu. Koncertzāle spērusi soli pretim un mēģina veicināt to, lai plānotie pasākumi notiktu paredzētajos datumos un šogad.

"Mēs nevaram pieļaut, ka koncertzālei ir vairāki tukši mēneši gadā. Koncertzālei ir jādarbojas, jo jāuztur gan ēka, gan arī personāls. Mēs cenšamies ar katru pasākumu producentu vienoties atsevišķi. Priecē tas, ka pieteikti arī vairāki jauni pasākumi," sacīja Zirniņa.

Latgales vēstniecības "Gors" vadītāja skaidroja, ka centieni panākt ieplānoto pasākumu norisi šogad ir cieši saistīta ar bažām par iespējamām izmaiņām nodokļu politikā - ja atgriezīsies pie pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes piemērošanas kultūras pasākumiem, vai mainīs autoratlīdzību maksājumus, tad nākamais būs vēl viens izaicinājumu pilns gads.

"Šādā gadījumā mēs nevarēsim par esošajām cenām piedāvāt telpas pārceltajiem pasākumiem. Mēs aicinām pasākumu rīkotājus būt saprotošiem un mēģināt realizēt šogad plānotos pasākumus, lai nākamajā gadā nebūtu nepatīkami pārsteigumi nodokļu politikas maiņas dēļ," sacīja Zirniņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu