Bukums, gaļa, uguns! Izmēģini šašlika recepti ar bekonu (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pipars.lv

Jaunākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe) kopš gada sākuma intensīvi strādā pie savas pirmās recepšu grāmatas. Portāls TVNET piedāvā ekskluzīvu iespēju ielūkoties grāmatas tapšanas aizkulisēs! 

Grāmatā, kuru izdos izdevniecība "Latvijas Mediji", publicētās receptes būs pa spēkam ikvienam. Vienojošais faktors - nevienā receptē netiks izmantotas vairāk kā piecas sastāvdaļas.

Šo Pipara iniciatīvu novērtē un atbalsta viņa draugi - sabiedrībā pazīstami cilvēki - un kopā viņi izvēlas tās receptes, kuras būs iekļautas grāmatā. Šajā reizē pie Pipara viesojās mūziķis un STV Pirmā! skandalozā projekta "Caur ērkšķiem uz..." vadītājs Jānis Bukums.

Jānis Bukums + gaļa + uguns! Citādāk nemaz nevar būt! Pipars un Jānis ir pazīstami jau sen, un Pipars zina teikt: "Nevaru iedomāties Jāni ar kūku vai irbulīšiem rokās."

Sastāvdaļas

  • 1 kg vistas filejas vai cūkgaļas
  • 250 g bekona
  • 1 ēd.k. etiķa
  • cukurs, sāls, pipari

Pagatavošana

1. Gaļu sagriež vienādos kubiņos un pārliek bļodā. Pievieno etiķi, mazliet cukura, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Apmaisa un atstāj uz 20-30 min.

2. Tad katru gaļas gabaliņu ietin bekonā un sadur uz iesmiem.

3. Cep uz grila, ik pa brīdim apgrozot. Puslīdz drošs rādītājs ir bekons – tikko tas ir skaisti apcepies, brūns un kraukšķīgs, tā gaļa ir gatava. Gaļu svarīgi nepārturēt, lai tā būtu mīksta un sulīga iekšpusē.

4. Pasniedz uzreiz ar svaigiem dārzeņiem un mērci.

Padoms: gaļu var griezt arī kā karbonādes, un šajā gadījumā pat liesāka cūkgaļa būs foršāka, jo sulīgumu dos bekons. Tad bekonu uzklāj pa virsu gaļas šķēlei un kā vēdeklīti sadur uz iesmiem. Jā, ar sāli esi prātīgs! Iesaku nepievienot vispār.  

Foto: Pipars un Bukums gatavo šašliku

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu