Liepājas Simfoniskais orķestris ieraksta Imanta Kalniņa jaunības dienu mūziku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liepājas Simfoniskais orķestris
Liepājas Simfoniskais orķestris Foto: Jānis Vecbrālis

Šonedēļ koncertzālē "Lielais dzintars" Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) strādā pie latviešu komponista Imanta Kalniņa mūzikas ierakstiem, informēja LSO pārstāve Iveta Vēvere.

Pēc Vēveres paustā, diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā tiek ierakstīti komponista sešdesmito gadu skaņdarbi, kā arī fināla tēma no spēlfilmas "Pūt, vējiņi".

LSO vadītājs Uldis Lipskis uzsvēra, ka tas ir noslēdzošais ieraksts. Līdz gada beigām nacionālā ierakstu kompānija "Skani" izdos visu Kalniņa simfonisko mūziku, ko orķestris ierakstījis aptuveni septiņu gadu periodā.

Lipskis norādīja, ka tā būs komponista 80.gadskārtai veltīta jubilejas kastīte ar pieciem diskiem - septiņas simfonijas, koncerts čellam, koncerts obojai un vēl citi skaņdarbi.

"Šīs nedēļas ieraksti ir milzu darba noslēgums, kura vainagojums jubilejas izdevuma formātā tapis iespējams sadarbībā ar Kultūras ministriju un "Skani" vadītāju Egīlu Šēferu", atzīmēja Lipskis.

Patlaban Liepājas koncertzālē tiek ierakstīta 1965.gadā tapusī Otrā simfonija un 1966.gadā rakstītais Koncerts orķestrim, kā arī komponista visatpazīstamākais un vairāk spēlētais simfoniskais darbs - fināla tēma no 1973. gadā tapušās Gunāra Pieša spēlfilmas "Pūt, vējiņi".

Imants Kalniņš
Imants Kalniņš Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Lakstīgala uzsvēra, ka viņam ir liels pagodinājums interpretēt "Pūt, vējiņi", jo tam jau ir vairāki ieraksti, kas tiks papildināts ar vēl vienu.

"Lielākā atbildība gan ir šie jaunības dienu skaņdarbi. Bet ir arī viegli, jo Imants Kalniņš man dod brīvību, saka, lai dara tā, kā es to jūtu. Tās ir viņa tā laika emocijas, bet varu šos darbus interpretēt ar šodienas sajūtu. Ir labi, ka mēs ar šiem ierakstiem varēsim atgādināt pasaulei to, ka Imantam Kalniņam nav tikai viņa Ceturtā simfonija, bet ir arī cita brīnišķīga mūzika," pauda Lakstīgala.

Ierakstu sesijā pie skaņu pults strādā skaņu režisors Normunds Slava, ar kuru LSO sadarbojas jau vairāk kā divdesmit gadus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu