TVNET 20 gadi. Mākslinieces Laumas Grigānes versija

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: No personīgā arhīva

Atzīmējot 20 gadu jubileju, TVNET sāk sadarbību ar Latvijas māksliniekiem - sākot ar 1. septembri, desmit Latvijas dizaineri rada katrs savu versiju par TVNET jubilejas logo. Šodien publicējam mākslinieces Laumas Grigānes radīto logo.

Foto: logo

Lauma Grigāne ir māksliniece ar talantu grafiskajā dizainā un jaunu zīmolu izstrādē. Šogad absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vides mākslas nodaļu, turpinot izglītoties arī maģistrantūrā. Paralēli akadēmijas studijām Lauma sāka darbu dizaina servisa aģentūrā "Ozols Ir", kur pa īstam iemācījās veidot un izprast dizaina dažādās šķautnes.

Laumas ikdiena balansē starp grafikas dizaina risinājumiem un personīgajiem mākslas meklējumiem, ļaujot dzīvi veidot daudzšķautņainu un krāsainu – vienā brīdī mākslinieciski "patrakojot" un ieslīgstot savos projektos, otrā – nopietnu grafisku darbu realizējot.

Par piedāvāto grafisko identitāti TVNET 20 gadiem Lauma stāsta: "Savu dizaina versiju izstrādāju, saglabājot jau zināmos "Tvnet" simbolus, bet iekļaujot tos simbolu kodējumā, kas savstarpēji savijas. Uzskatu, ka jāsaglabā atpazīstamība ar esošo zīmolu, pievienojot tam personīgu skatījumu, tanī pašā laikā dizainam ir jāsadarbojas ar vidi un tās kontekstu."

Radot identitātes, Lauma uzskata, ka ne vienmēr ir jāpieturas pie striktām "pareizi" vai "nepareizi" vadlīnijām, bet jāļauj raisīties pirmajām sajūtām, palīdzot radīt brīvu dizainisko risinājumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu