Mākslas centrā "Kim?" turpmāko gadu ieeja būs bez maksas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: "Black Market" laikmetīgās mākslas centrā "Kim?"
Foto: "Black Market" laikmetīgās mākslas centrā "Kim?" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Laikmetīgās mākslas centrā "Kim?" turpmāko gadu ieeja būs bez maksas, pateicoties advokātei un mecenātei Vitai Libertei, informē centrā.

"Kim?" padomes locekle, "VV Foundation" dibinātāja Vita Liberte, komentējot iniciatīvu, atzina, ka mēs visi vēlamies dzīvot tolerantā un domājošā sabiedrībā, kuras attīstību cita starpā veicina saskare ar mākslu un īpaši laikmetīgo mākslu, tāpēc durvīm uz to jābūt vaļā.

Savukārt Laikmetīgās mākslas centra "Kim?" izpilddirektore Elīna Drāke norādīja, ka institūcijas mērķis ir stiprināt un uzturēt interesi par Latvijas laikmetīgās mākslas procesiem un šībrīža pēc pandēmijas situācijā sniegt iespēju padziļināti iepazīt laikmetīgās kultūras vērtības.

"Pateicoties Libertes gādībai, vismaz uz turpmāko gadu šāda nepastarpināta saskare ar aktuālās mākslas procesiem "Kim?" būs brīvi pieejama arī citkārt mazāk sociāli aizsargātām grupām - bērniem, jauniešiem, senioriem,"

akcentēja Drāke.

Centrā pavēstīja, ka 2020. līdz 2021. gadam Laikmetīgās mākslas centrs "Kim?" turpina veidot sadarbībās sakņotu un uz izpēti balstītu izstāžu un pavadošo pasākumu programmu. Tās mērķis ir kvalitatīvi un pārdomāti veicināt Latvijas mākslinieku profesionālo darbību un iekļaušanos starptautiskajā mākslas ainā, programmā vienlaikus iekļaujot ārpus Baltijas reģiona radošo jomu pārstāvju attīstītas idejas to visdažādākajās izpausmēs.

Līdz 1. novembrim Laikmetīgās mākslas centrs "Kim?" aicina apmeklēt grupas izstādi "Nervozā gara faktūra" - veltījumu šodienas laikmeta "nemiera garam". Izstādes, kuras ekspozīcijā iekļautas arhīva fotogrāfijas un video, audekli un grafiti, ar rokām, kā arī burtveidolu un kolāžas tehnikā veidoti jauni un iepriekš radīti dzīvu un mirušu autoru darbi. Izstādes dalībnieki ir "0.0.01.0.0.", Džeimss Bridls, Merlins Kārpenters, Vanesa Gravenora, Lī Ledars, Voldemārs Matvejs, Viktorija Modesta, Ieva Rubeze, Aleksandra Samuļenkova un Elza Sīle.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu