Ķīnas kalnos tapuši unikāli bambusa paviljoni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/lllab._architects

Ķīnas province Janšo ir slavena ar tās sirreālo kalnu ainavu. Ķīniešu arhitektu birojs “IIlab” ir izmantojis šīs vietas priekšrocības un radījis fenomenālus no bambusiem pītus paviljonus kultūras pasākumu vajadzībām.

Ņemot vērā estrādes lokācijas iespaidīgo ainavu, arhitektu birojs “Illab” nolēma nesacensties ar dabas veikumu, bet tā vietā radīt celtni, kas saplūstu ar apkārtējo vidi. Karsta procesā tapušo torņu formas kalnu pakājē arhitekti izstrādāja skatuvju un paviljonu kompleksu, kas tika nopīts no teritorijā visbiežāk sastopamā materiāla – bambusa, vēsta arhitektūras portāls “Designboom”.

Janšo provinces kalnu ainava
Janšo provinces kalnu ainava Foto: Unsplash
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by llLab. (@lllab._architects) on

Pīto bambusu struktūru kompleksā ietilpst vairāki nelieli paviljoni, kur varētu norisināties dažādas teātra izrādes, deju uzvedumi vai koncerti. Savukārt pati struktūra naktīs tiks izgaismota, tādējādi celtnei kļūstot par mākslas objektu-instalāciju – dienas laikā struktūrai būs praktiska, bet naktīs - dekoratīva funkcija. Jāpiebilst, ka arī dienas laikā apmeklētājus apburs pītās konstrukcijas sašķeltie saules gaismas stari, kas veidos neparastu gaismas un ēnu saspēli. Visas paviljonu struktūras ir roku darbs, to tapšanā nav izmantotas naglas vai līme.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by llLab. (@lllab._architects) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by llLab. (@lllab._architects) on

Pati struktūra ir lineārā formā, izvietota gar upes krastu kalnu pakājē. Pati galvenā skatuve jeb koncertu norises vieta atrodas pītās struktūras vidū, bet apmeklētāji to var sasniegt no abiem galiem jeb pusēm. Arhitekti apmeklētājus “aizvilina” līdz galvenajam objektam ar laternu palīdzību – ieejot pītajā kompleksā, apmeklētājus sveic mazas, 30 centimetrus augstas, pītas laternas, bet, ejot tālāk, tās kļūst lielākas, līdz beidzot sasniedz metra augstumu. Galvenā skatuve jeb pasākumu norises vieta ir izbūvēta zem pīta bambusa jumta, kuru balsta bambusa augi. Kopumā bambusa jumts stiepjas 140 metru platumā.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by llLab. (@lllab._architects) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by llLab. (@lllab._architects) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu