Latvijā top kulinārijas šovs pirmsskolas vecuma bērniem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Laikā, kad tiek radīts ļoti daudz izklaides satura, praktiski nekas netiek piedāvāts pirmsskolas vecuma bērniem un veltīts kulinārijai, novērojis kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe).

“Piedaloties daudzos pasākumos un interešu nometnēs, kurās kopā ar bērniem gatavoju, redzu, ka bērniem ir visai nosacīts priekšstats par gatavošanu un kulināriju kopumā. Arī manu kolēģu - kulinārijas blogeru un kulinārijas instagrameru - radītais saturs ir vairāk domāts pieaugušo auditorijai. Multenes, dziesmiņas, spēlītes un izklaides kontents ir nepieciešams.

Taču, jo agrāk bērni apgūs ēst gatavošanas iemaņas, jo labāk.

Ja bērns mācēs gatavot, tad paša pagatavota maltīte noteikti būs veselīgāka par uzkodām vai smalkmaizītēm, kas iegādātas pa ceļam no skolas. Un ir lieliski, ja brokastu pagatavošanu nedēļas nogalēs varēsiet uzticēt jaunākajam ģimenes loceklim. Radīsies papildu brīva pusstundiņa citai nodarbei!” - par savu jauno projektu stāsta veidotājs.

“Ar bērniem ir jārunā viņiem saprotamā valodā, un arī receptes jāizvēlas tādas, ar kurām tiks galā iesācējs. Šefpavāra cienīgi meistarstiķi un paraugdemonstrējumi bērnus aizraut un ieinteresēt nespēj. Tad nu sāku domāt, kā caur sarunu iedrošināt bērnus darboties virtuvē. Nāca doma, ka man būtu nepieciešams partneris. Bet tāds, kurš īpaši simpatizētu mazajiem skatītājiem. Tā nonācu līdz idejai par peli, kas jau no sendienām mūsu tautas pasakās ir aktīva darbone mājas virtuvē.

Vērsos pie leļļu meistara, un nu man ir kolēģis. Iepazīstieties, tas ir Ķipars!

Diezgan aktīvs, nedaudz nekaunīgs, bet labsirdīgs un draudzīgs pelēns. Ķipara mīļākā nodarbe un aizraušanās ir ēst gatavošana, kā arī padomu došana," izsakās Pipars.

Šobrīd notiek darbs pie jauno sižetu filmēšanas. Kopā šajā gadā tiks nofilmēti 16 sižeti "Pipars un Ķipars virtuvē". Katru sestdienas rītu 10:00 Pipars.lv YouTube kanālā mazie kulināri tiek aicināti sekot blogera un mazā pelēna piedzīvojumiem virtuvē. Bērni iemācīsies gatavot vienkāršus ēdienus, uzzinās par veselīgu uzturu un kāpēc jāēd dārzeņi, cik konču un limonādes dienā drīkst apēst un kāpēc nevar pārtikt tikai no čipsiem un makaroniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu