LR2 skanēs muzikoloģes Daigas Mazvērsītes autorprogramma "Nošu atslēga"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Daiga Mazvērsīte
Daiga Mazvērsīte Foto: publicitātes

No 1. oktobra Latvijas Radio 2 ēterā ik ceturtdienu skanēs jauns muzikoloģes un ētera personības Daigas Mazvērsītes autorraidījums “Nošu atslēga” – stāsti par latviešu populāro mūziku, tās nozīmi, attīstību un šīs mūzikas radītājiem, informē radio. 

Latvijā populārās mūzikas autoru un izpildītāju vidū ir daudz veiksmes stāstu. Gan pagājušajā, gan šajā gadsimtā ar savu talantu klausītājus sajūsminājuši mūsu komponisti, dziedātāji, instrumentālisti, grupas, orķestri.

"Latvijas Radio 2 ikdienas mūzikas programmās iekļaujam dažādu stilu, žanru un laikmetu skaņdarbus, bet "Nošu atslēga" pildīs pētnieciski izglītojošu funkciju," skaidro Daiga Mazvērsīte.

"Pie mikrofona tiks lūgti žanra jubilāri, piemēram, pirmajā raidījumā viesosies dziedātājs, dziesmu autors un dzejnieks Ainars Mielavs, lai atklātu, kā sācis dziedāt un kāpēc viņa jaunā albuma nosaukums ir "220 volti". Kopā ar studijas viesiem tiks analizēti populārās mūzikas procesi un izcilu komponistu, mūziķu un dziedātāju daiļrade – 8. oktobra pārraide būs veltīta Uldim Stabulniekam, un turpmāk gaidāmas diskusijas gan par blūza žanru Latvijas mūzikā, gan Imanta Kalniņa un Raimonda Paula daiļradi, gan par daudz ko citu nozīmīgu Latvijas mūzikas vidē,” saka raidījuma autore.

Jaunais raidījums būs dzirdams ik ceturtdienu plkst. 19.05–20.00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu