Lelde Dreimane atklāj skarbas modeļu biznesa aizkulises (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lelde Dreimane
Lelde Dreimane Foto: No Leldes privātā arhīva

Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane, kura agrāk strādāja par modeli, atklāja šā biznesa aizkulises Maijas Rozītes-Krištopanes jaunajā raidījumā "Femme Fatale". 

Dreimane kā modele strādājusi daudzās valstīs, tostarp Francijā, Turcijā, kā arī saņēmusi piedāvājumu ASV. Tomēr to viņa noraidīja, lai sāktu studēt aktiermākslu Latvijā. 

Aktrise pastāstīja, ka tad, kad strādājusi Turcijā, viņa nav varējusi tur izturēt vairāk par trim nedēļām, jo darbs esot bijis, pēc viņas teiktā, nežēlīgi smags - lielākā daļa dienas bijis jāpavada šaurā mikroautobusā sastrēgumos, nav bijusi pusdienu pauze un par modelēm domāts kā par "robotiem".

“Mēs dzīvojām piecas meitenes vienā istabā, un pa vidu vēl bija ledusskapis. (..) Tas, ko es ieraudzīju aploksnē, pret to, ko es saņēmu, bija viens no pēdējiem pilieniem, kas pielika punktu,” atmiņās par dzīvi Turcijā dalījās Lelde.

Aktrise pastāstīja, ka 50% no viņas nopelnītā atalgojuma saņēma tās valsts modeļu aģentūra, kurā viņa atradās, 10-15% tika sūtīti uz "mātes aģentūru" Latvijā, kā arī no pašas Leldes atalgojuma daļas tika maksāts par dzīvošanu, kas, piemēram, Turcijā, bijis 25 ASV dolāri dienā par vienu istabu.

"Nebija tik traki, bet pret to, ko es varētu saņemt... Tad uzreiz rokas nolaidās gar zemi," intervijā atklāja Dreimane. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu