Novembra sākumā norisināsies simpozijs "Žanim Lipkem – 120" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Žanis Lipke
Žanis Lipke Foto: publicitātes

Atzīmējot ebreju glābēja Žaņa Lipkes 120. dzimšanas dienu, no 2. novembra līdz 8. novembrim norisināsies simpozijs, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Elza Lāma.

Nedēļas laikā memoriālā tiks prezentēta arī grāmata "Lipke’s List" ("Lipkes saraksts"), atklāta Diānas Dimzas-Dimmas izstāde "Mājvieta", kā arī prezentēta virtuālās realitātes pieredze "Lipkes bunkurs" – pirmais šāda veida projekts Latvijas muzejos

Simpozija ietvaros norisināsies starptautiska konference.

Simpozija mērķis ir Žaņa Lipkes 120. jubilejas gadā pievērst sabiedrības uzmanību pilsoniskās drosmes un līdzdalības tēmai, kā arī iezīmēt Žaņa Lipkes memoriāla izglītības centra “Drosmes māja” izveides plānus. Godinot Latvijas vēsturē nozīmīgas personības, pasākumu programma norisinās Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros.

"Latviešu sabiedrībā Žaņa Lipkes vārds it kā zināms, taču nav bieži minēts. Domāju, ka, izceļot Lipkes fenomenālo darbību un citu glābēju stāstus, varētu mēģināt parādīt medaļas otru pusi – to, ka starp latviešiem, kā jebkurā tautā, ir bijuši ne tikai nelieši, bet arī svētie. Tādējādi Lipkes muzejs kļuva arī par latviešu lietu – Žanis Lipke bija latvietis, kura stāsts jāizstāsta mums pašiem," grāmatas “Cilvēkglābējs Žanis Lipke” ievadā raksta memoriāla dibinātājs Māris Gailis. 

Foto: Žaņa Lipkes memoriāla ēka ieguvusi godalgu starptautiskā arhitektūras darbu skatē.

Uz visiem simpozija notikumiem, kuri ir bez maksas, iepriekš jāreģistrējas, rakstot e-pasta adresi "info@lipke.lv" vai zvanot pa tālruni (+371) 67202539. Vietu skaits pasākumos ir ierobežots.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu