Recepte Veģetārā uzkoda Krivenchy stilā (2)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pipars.lv

Jaunākais kulinārijas blogeris Pipars (Rojs Puķe) kopš gada sākuma intensīvi strādā pie savas pirmās recepšu grāmatas. Portāls TVNET piedāvā ekskluzīvu iespēju ielūkoties grāmatas tapšanas aizkulisēs.

Šoreiz Pipars apciemoja grupas "Singapūras satīns" dalībnieku un podkāsta "Pēdējā pilīte" veidotāju Jāni Krīvēnu, jeb Krivenchy.

Pipars pasniegs Krivenchy kartupeļu kroketes ar kabaci un sieru. Jānis ieteica kroketēm pievienot sēnes un, lūk, gala versija! 

Sastāvdaļas

  • 500 g vārītu kartupeļu
  • 120 g sēņu
  • 1 ola
  • ½ sīpola
  • 2 ķiploka daiviņas

Pagatavošana

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

Smalki sagriež sēnes. Tad sīpolus - mazos kubiņos. Uzkarsē pannu un ātri apcep sīpolus ar sēnēm.

Kartupeļus sarīvē uz dārzeņu rīves. Pievieno sēnes, olas baltumu, sasmalcinātus ķiplokus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus un samaisa. No šīs masas veido kroketes. To var izdarīt, vai nu ar mitrām rokām veidojot katru kroketi, vai izveidojot vienu lielu plakanu cilindru un to ar nazi vienkārši sagriežot mazākos gabalos. Otrs variants vienkāršāks un ātrāks.

Kroketes pārliek uz cepešpannas, apsmērē ar olas dzeltenumu un cep cepeškrāsnī apm. 15 min.

Pasniedz vai nu siltas, vai aukstas kā uzkodu.

Foto: Pipars.lv
Foto: Pipars.lv

Jau vēstījām, ka Pipara recepšu grāmata "Piparēdiens" iznāks šā gada decembrī un to izdod izdevniecība "Latvijas mediji". Pipars visu savu honorāru novirzīs labdarībai un pārskaitīs kādam bērnam ar īpašām vajadzībām.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu