Politiķi skaidro, kādēļ ierobežojumu laikā lustējās "Rīgas ballē" (14)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Juris Lisovs/TVNET

Melngalvju namā 10. oktobrī piecu gadu jubileju svinēja kultūras notikums "Rīgas balle", pulcējot virkni politiķu. Izdevumam "Privātā Dzīve" politiķi skaidroja, kādēļ ierobežojumu laikā tomēr apmeklējuši tik saviesīgu pasākumu. 

"Rīgas balles" patronese Natālija Tumševica-Ērgle līdz pēdējam bija neziņā, vai smalkais pasākums šogad notiks, jo dažas dienas pirms balles veselības ministre Ilze Viņķele jau bija paziņojusi, ka oktobrī dejas vairs nedrīkstēs notikt.

"Biju ļoti satraukta, nervi bija čupā. Dienu pirms pasākuma Rīgas mērs Mārtiņš Staķis savā vēstulē rakstīja, ka mums jāsaprot, vai varam nodrošināt visu drošības noteikumu ievērošanu, un mudināja apsvērt pasākuma nepieciešamību. Tas, ka nedrīkstam balli rīkot, nebija teikts," paskaidroja pasākuma patronese, norādot, ka tika domāts par drošības un veselības normu ievērošanu. 

Savu dalību ballē "Privātajai Dzīvei" komentēja Eiroparlamenta deputāts Andris Ameriks.

"Es dejoju tikai ar sievu, citu variantu nebija. Pēc jaunā likuma drīkst dejot tikai ar savas ģimenes locekli vai partneri, ar svešiem - ne. Jā, Rīgas balle bija strīdīgs pasākums, un cilvēki bija satraukušies. Informāciju, ka no 300 balles dalībniekiem kāds būtu saslimis, saņēmis neesmu. Tāpēc skeptiķiem būs jāpataupa kritika nākamajām pasākumam," norādīja deputāts. 

Arī labklājības ministre Petraviča apmeklēja balli kopā ar vīru, uzņēmēju Aleksandru Petraviču, izdevumam skaidrojot, ka "gribas arī svētku brīžus".

"Jābūt piesardzīgam, bet ne tik ļoti, ka nevar no mājas iziet. Es gan nedejoju, bet viesi, to darot, atbilstoši situācijai ievēroja zināmu piesardzību," bilda Petraviča. 

"Rīgas balli" atklāja debitantu pirmā deja - polonēze. Šogad debitanti bija skolēni un studenti vecumā no 17 līdz 24 gadiem, kas mācās Latvijas augstskolās.

Sadarbībā ar Latvijas Bērnu fondu notika labdarības akcija, kuras mērķis ir atbalstīt talantīgos jaunos mūziķus, konkursa "Talants Latvijai" laureātus. Pērn atbalstu saņēma čellists Reinis Rudzītis, šogad visi akcijas laikā savāktie līdzekļi tiks novirzīti Latvijas saksofonistei Zanei Medvedei.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu