Račs: Covid-19 noliedzējus par pandēmijas esamību pārliecinās pati dzīve (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Guntars Račs
Guntars Račs Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Es nebūšu tas, kurš cilvēkus pārliecinās par Covid-19 esamību, jo to izdarīs pati dzīve. Es ar žēlumu noskatos uz tiem, kuri cenšas kaut ko atmaskot. Viņiem gribas pateikt - ejiet uz tām palātām un pierādiet, ka esiet nemirstīgi," tā šovakar raidījumā "Viens pret vienu" sacīja producents un dzejnieks Guntars Račs.

Intervijā Račs pauda, ka šodien sarunā ar finanšu ministru apsprieda veidus, kā palīdzēt  tiem radošo profesiju pārstāvjiem, kuri nonākuši grūtībās.

"Ministri tīri labi izprot mūsu situāciju, bet bremzējošais faktors ir sistēma," sacīja producents.

Tāpat viņš pozitīvi izteicās par ideju izveidot norēķinu kontu, no kurā ieskaitītās samaksas par autordarbu automātiski tiktu norēķināti un valsts budžetā ieskaitīti nodokļi.

Račs bija viens no tiem radošo profesiju pārstāvjiem, kurš 14. oktobrī piedalījās akcijā "Nesaprašanās siena".

Akcijas rīkotāji - mākslinieki Kristaps Gulbis un Aigars Bikše - iepriekš skaidroja, ka akciju rīkos, jo nav ņemti vērā radošo profesiju pārstāvju protesta vēstulē pret valdības ieceri likvidēt autoratlīdzības speciālo nodokļu režīmu norādītie argumenti un tikšanās laikā ar Kultūras un Labklājības ministriju pārstāvjiem viņi saskārušies ar "absolūtu problēmas neizpratni un nevēlēšanos saprast".

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu