Skandāls! ⟩ Pēc "Rīgas balles" norises publiski sakašķējas divas sabiedrības dāmas (22)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Natālija Tumševica-Ērgle un Svetlana Leva
Natālija Tumševica-Ērgle un Svetlana Leva Foto: LETA/TVNET

Neraugoties uz pulcēšanās ierobežojumiem, Melngalvju namā 10. oktobrī risinājās "Rīgas balle". Pasākums izpelnījies asas diskusijas, un nu publiski sakašķējušās "Rīgas balles" patronese Natālija Tumševica-Ērgle un "Martas balles" rīkotāja Svetlana Leva.

22. oktobrī pasākumu producents vietnē "Facebook" paziņoja, ka ir nosūtījis iesniegumu Valsts policijai, lūdzot izvērtēt "Rīgas balles" rīkotāju un dalībnieku atbildību par iespējamu valdības noteikumu pārkāpumu.

Par "Rīgas Balli" Ņemot vērā to, kādus zaudējumus cieš kultūras un izklaides pasākumu nozares rīkotāji valstī noteikto...

Posted by Juris Millers on Thursday, October 22, 2020

Pie Millera ieraksta publiski ar personīgiem apvainojumiem apmainījās Leva un Tumševicas-Ērgles māte Jeļena.

Sarunā ar "Privāto Dzīvi" Leva nikni komentējusi konkurentu balles norisi. "Tas, ko Rīgas balle izdarīja, rīkojot pasākumu Melngalvju namā, ir neētiski. Ja ir noteikumi, ka nedrīkst, – tad nedrīkst."

Leva atzīst, ka viņai balles rīkotāju un apmeklētāju vietā ir kauns. "Tur bija 140 viesu un aptuveni 100 cilvēku liels apkalpojošais personāls.

Personāls bija maskās, bet kundziņi un dāmas bez maskām atpūtās un baudīja. Tur bija ministre, Eiroparlamenta deputāts... Viņi ar kuru vietu domāja? Ar galvu? Neticu!" - asa ir Leva.

""Rīgas balles" rīcība rīkot pasākumu ir kauna traips visai pasākumu rīkotāju saimei. Mēs gadiem esam strādājuši, lai ballēm būtu pozitīvs imidžs, bet tad atnāk tāda Tumševica un visu sagrauj," uzskata Leva, uzsverot, ka viņai personiska naida pret Tumševicu-Ērgli un viņas ģimeni nav, un arī abu rīkotās balles neesot konkurentes. 

Tumševica-Ērgle gan uzskata pretēji - Leva "vienkārši atriebjas, jo viņai skauž". "Rīgas balles" patronese klāsta, ka abu nesaskaņas sākās pēc tam, kad viņa pārtrauca sadarbību ar Levas vīra apsaimniekoto viesnīcu, kur rīkoja pasākumus iepriekš. 

Tāpat Tumševica-Ērgle apgalvo, ka ievērojusi visus valdības noteiktos ierobežojumus. "Pagājušas divas nedēļas, un es varu apgalvot, ka neviens cilvēks pēc "Rīgas balles" nav saslimis ar Covid-19. Tātad mēs visu izdarījām pareizi, visi valdības noteikumi tika izpildīti pareizi. Pašvaldības policijai jau esmu sniegusi atskaiti par to, kas ballē notika. Ja prasīs Valsts policija, arī iesniegsim," uz Millera iesniegumu Valsts policijai reaģē viņa.

Foto: "Rīgas balle 2020"

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu