"Rīgas balles" patronese apmulsusi par saņemto kritiku (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Natālija Tumševica-Ērgle
Natālija Tumševica-Ērgle Foto: publicitātes

10. oktobrī Melngalvju namā notika “Rīgas balle”, taču pasākums sabiedrībā raisīja asas diskusijas. Balles rīkotāji un tās patronese Natālija Tumševica-Ērgle portālam TVNET atklāj, kā tika ievēroti valstī noteiktie ierobežojumi un kādas ir sajūtas pēc saņemtās kritikas.

Kā apgalvo pasākuma organizatori, “Rīgas balles 2020” laikā tika ievēroti visi normatīvie akti, kas ir pieņemti Covid-19 izplatības ierobežošanai (Ministru kabineta noteikumi Nr.360), kā arī izpildītas visas Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas, kas bija spēkā 10. oktobrī. 

Tostarp tika samazināts viesu skaits līdz 135 (pie tobrīd atļautajiem 300 cilvēkiem), samazināts apkalpojošā personāla skaits, samazināts orķestra sastāvs (no 50 līdz 25 dalībniekiem), palielināta skatuves platība. 

Tāpat tika piešķirtas papildu grimētavas un stingri reglamentēta mākslinieku pārvietošanās ar mērķi samazināt plūsmas un ievērot distanci. Visiem dalībniekiem, apkalpojošajam personālam un viesiem tika izsniegti cimdi, apkalpojošais personāls visu vakaru strādāja aizsargmaskās.

Atbilstoši spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, rakstiski tika reģistrēti visi viesi, visiem viesiem un apkalpojošajam personālam tika mērīta temperatūra, visi viesi tika sēdināti numurētās vietās, pie viena galdiņa atradās ne vairāk kā astoņi cilvēki, visās Melngalvju nama telpās izvietoti visiem dalībniekiem pieejami bezkontakta roku dezinfekcijas līdzekļi, u.c.

Organizatori norāda, ka šo piesardzības pasākumu rezultātā balles dalībnieku un viesu vidū nav atklāts neviens inficēšanas gadījums.

“Mēs daudz strādājām un esam ļoti priecīgi, ka šajā sarežģītajā gadā jubilejas “Rīgas balle” notika. Projekts tika gatavots ekstrēmos apstākļos, milzīga uzmanība tika veltīta visu to dalībnieku drošībai. Un rezultāti bija iedvesmojoši: pārvarot visas grūtības, mūsu komandai izdevās visaugstākā līmeņa pasākums," klāsta balles patronese Tumševica-Ērgle.

Viņa turpina:

"Mēs esam mazliet apmulsuši par to, ka līdztekus pozitīvām atsauksmēm un augsta novērtējuma no viesiem, debitantiem un māksliniekiem, no dažiem sabiedrības pārstāvjiem saņēmām kritiskus aizrādījumus saistībā ar epidemioloģisko situāciju valstī.

Vēlreiz uzsvēršu, ka pēc pasākuma nav fiksēts neviens inficēšanās gadījums, un tobrīd atbilstoši normatīvajiem aktiem slēgtā telpā varēja atrasties daudz vairāk cilvēku."

"Prasība par obligātu masku valkāšanu stājās spēkā vēlāk. Un vēlētos atgādināt, ka mūsu valstī darbojas teātri, kuri laiku pa laikam tiek aizvērti Covid-19 uzliesmojuma dēļ, taču sabiedrība aktierus atbalsta, nevis nosoda. Šādā laikā tieši savstarpējs atbalsts un savstarpēja cieņa palīdzēs mūsu valstī saglabāt stabilitāti. Novēlu, lai visiem laba veselība un līdzās ir krietni un godīgi ļaudis,” stāsta balles patronese.

Foto: "Rīgas balle 2020"

Šogad visi labdarības akcijā iegūtie līdzekļi tika novirzīti, lai atbalstītu divas meitenes ar dažādiem likteņiem. Talantīgā Latvijas saksofoniste Zane Medvede, konkursa “Talants Latvijai” laureāte, ieguva profesionālu, sava talanta cienīgu mūzikas instrumentu. Savukārt 18 gadus vecajai Darjai Jegorovai, invalīdei no bērnunama, kas no pērlītēm rada brīnišķīgas glezniņas un ikonas, ir savākta summa daļējam sociālā dzīvokļa remontam un labiekārtošanai. To Darjai piešķīra Rēzeknes pilsēta. Labdarības akcija Darjas atbalstam turpinās joprojām, organizatori balles patroneses Natālijas Tumševicas-Ērgles vadībā aicina ikvienu tai pievienoties.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu