Noklausies jauno Tutas dziesmu par pieklājīgāko vārdu pasaulē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liene Sebre (Tuta)
Liene Sebre (Tuta) Foto: publicitātes

Bērnu iemīļotā raidījuma "Tutas lietas" veidotāji pēc mēneša, 1. decembrī, klajā laidīs jau otro mūzikas albumu bērniem "Nu-ku-smalki-šiki-drū". Albuma tituldziesma, kas stāsta par pieklājīgāko vārdu pasaulē, jau publicēta "Tutas lietu" YouTube kanālā kopā ar raidījuma sestās sezonas jaunajām sērijām. Tās skatāmas arī LMT Viedtelevīzijā.

Latviešu bērni visā pasaulē ir iemīļojuši ne tikai Tutu un viņas jaukos draugus – Lapsu un Feneku, bet arī raidījumā iekļautās skaistās dziesmiņas, kuru autore ir talantīgā dziedātāja un komponiste Laura Polence. Raidījuma sestā sezona, ko šobrīd var skatīties viedtelevīzijā, izdevusies īpaši muzikāla. Jaunās sezonas sērijās iekļautas piecas oriģināldziesmas un divas latviešu tautas dziesmas/rotaļas. Visu Tutas oriģināldziesmu autore ir Amsterdamā dzīvojošā latviešu komponiste Laura Polence, bet vārdus dziesmiņām rakstījuši dzejnieks Kārlis Vērdiņš, dzejnieks Edvards Kuks un Elizabete Lukšo-Ražinska.

Dziesmas iedziedājusi pati Laura, instrumentāli skaņdarbus līdzās Polencei iespēlējuši arī Breno Viricimo, Rūdolfs Dankfelds un Lucas Figueiredo Santana. Mūzikas albums ierakstīs Bruno Viricimo studijā Amsterdamā.

Albuma tituldziesma "Nu-ku-smalki-šiki-drū" bērniem piedāvā jaunu burvju vārdiņu, ko gan pieklājības, gan jautrības nolūkos var lietot "paldies" un "lūdzu" vietā. Burvju vārdu izgudrojis, tāpat kā dziesmas vārdus sarakstījis dzejnieks Edvards Kuks. Nu-ku-smalki-šiki-drū veltīta atsevišķi sērija, kurā iekļauts arī dziesmiņas video klips.

Noklausies dziesmu!

Jaunais mūzikas albums no šī gada 1. decembra būs pieejams gan digitālā formātā vietnē Spotify, gan to būs iespējams iegādāties fiziski – "Tutas lietu" interneta veikalā, kā arī bērnu preču un mūzikas ierakstu veikalos.

Tutas lietas

"Tutas lietas" ir ir mīļš un izglītojošs ekrāna saturs bērniem, viņiem saprotamā valodā par interesantām un noderīgām tēmām. To kopš 2018. gada veido domu biedri – mazu bērnu vecāki no Latvijas kino un TV profesionāļu vides. "Tutas lietu" pirmais mūzikas albums "Tutas dziesmas" (2019) saņēma mūzikas ierakstu gada balvu “Zelta mikrofonu” kā gada labākais mūzikas albums bērniem, bet šī gada septembrī “Hanzas peronā” notika pieci "Tutas dziesmu" koncerti, kas tika pilnībā izpārdoti vienas dienas laikā, un pulcināja mazos klausītājus un viņu vecākus no visas Latvijas.

"Tutas lietas" koncertā
"Tutas lietas" koncertā Foto: publicitātes

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu