Liams Nīsons ar dēlu sastopas arī uz lielā ekrāna filmā "Itālijas atmiņas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liams Nīsons ar dēlu sastopas arī uz lielā ekrāna filmā "Itālijas atmiņas"
Liams Nīsons ar dēlu sastopas arī uz lielā ekrāna filmā "Itālijas atmiņas" Foto: publicitātes

No 6. novembra Latvijas kinoteātros skatāma komēdija "Itālijas atmiņas", kur tēva un dēla lomas atveido īru aktieris Liams Nīsons ("Zvaigžņu kari", "Vīri melnā", "Betmens: Sākums") un viņa vecākais dēls Maikls Ričardsons ("Visi gali sniegā").

Filma vēsta par bohēmisko mākslinieku Robertu (Liams Nīsons), kurš atgriežas gleznainajā Toskānā, lai kopā ar dēlu Džeku (Maikls Ričardsons) steidzami pārdotu māju, kas mantota no mirušās sievas. Visiem par pārsteigumu, reiz skaistā villa nu ir katastrofālā stāvoklī. Atjaunošana nevedas, un starp tēvu un dēlu ne pirmo reizi izceļas nesaskaņas. Roberta komiskā neprasme veikt remontu saved viņus kopā ar košiem vietējā ciemata iedzīvotājiem, savukārt Džekam mājas stāvoklis atsauc atmiņā laimīgākus laikus kopā ar māti. Kopīgi atjaunojot villu līdz tās iepriekšējai spozmei, uzlabojas arī Roberta un Džeka savstarpējās attiecības. Uz skaistās Itālijas dabas fona tēvs un dēls pārdomā savu dzīvi, atrod ilgi gaidītas atbildes uz svarīgiem jautājumiem, atceras dzīves patiesās vērtības un atkal atklāj mīlestību.

Liams Nīsons ar dēlu sastopas arī uz lielā ekrāna filmā "Itālijas atmiņas"
Liams Nīsons ar dēlu sastopas arī uz lielā ekrāna filmā "Itālijas atmiņas" Foto: publicitātes

Filmas stāsts abiem aktieriem – tēvam un dēlam - ir dziļi personisks, jo pirms vairāk nekā desmit gadiem arī Liams Nīsons līdzīgi kā filmas galvenais varonis zaudēja sievu un Maikla Ričardsona māti, aktrisi Natašu Ričardsoni ("Dvīņu sazvērestība", "Istabene lielpilsētā") negadījumā slēpošanas kūrortā Kanādā.

"Filma ir lielisks stāsts par ģimeni un mīlestību. Par līdzjūtību un zaudējumu,  un humoru. Piedalīšanās šajā filmā ir palīdzējusi man sadzīvot ar savām skumjām. Un tas notika īpašā veidā caur mākslu, caur darbu pie šīs filmas," saka Liams Nīsons.

"Itālijas atmiņas" ir aktiera Džeimsa Dārsija (seriāls "Secret Diary of a Call Girl", "Gernika") debija pilnmetrāžas filmas režijā, viņš arī filmas idejas un scenārija autors. Līdzās Liamam Nīsonam un Maiklam Ričardsonam tēva un dēla lomās galvenās sieviešu lomas filmā  atveido Lindsija Dankana ("Apdāvinātā", "Brīvdienas Parīzē") un itāļu aktrise Valērija Bilelo.

Filmas reklāmas rullītis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu