Dāņu arhitekti plāno pārveidot "Volksvagen" dzimteni Volfsburgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Henning Larsen Architects

Automašīnu ražotāja “Volkswagen” dzimtajā Vācijas pilsētā Volfsburgā jau drīzumā ir gaidāmas patīkamas pārmaiņas. Dāņu arhitektu birojs “Henning Larsen” gatavojas autorūpnīcu meku pārvērst par šarmantu un modernu Eiropas pilsētu.

Industriālā pilsēta Volfsburga atrodas starp Berlīni, Hannoveri un Hamburgu. Savulaik šī pilsēta piedzīvoja īstu industriālo izrāvienu un kļuva par pasaulslavenā autoražotāja “Volkswagen” dzimteni, taču mūsdienās šī pilsēta ir pazudusi savu kosmopolītisko kaimiņpilsētu ēnā. Lai atjaunotu pilsētas spozmi un piesaistītu jaunus pilsētas iedzīvotājus, dāņu arhitektu birojs “Henning Larsen” ir radījuši plānus pilsētas revitalizācijai.

Foto: Henning Larsen Architects

Volfsburgā jau tuvākajā nākotnē sāksies jaunas un modernas apkaimes būve 13,6 hektāru platībā. “Sadarbībā ar Volkswagen mums ir iespēja radīt mobilu un ar tehnoloģijām aprīkotu pilsētu, kas būs ne tikai tehnoloģiskās attīstības stūrakmens, bet arī vieta, kur cilvēki vēlēsies pārvākties un palikt uz dzīvi,” tā preses relīzē skaidro arhitektu biroja “Henning Larsen” dizaina nodaļas vadītājs Luiss Bekers.

Foto: Henning Larsen Architects

Jaunā projekta ietvaros tiks atsvaidzināts Volfsburgas centrs, uzlabotas sabiedriskā transporta līnijas un maršruti, kā arī pats galvenais pilsētas bulvāris. Tāpat pilsētā tiks radīts jauns sabiedriskā transporta mezgls, kas atvieglos kustību gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem.

Foto: Henning Larsen Architects

Jauno pilsētas apkaimi veidos vairākos slāņos – ēku pirmajos stāvos tiks izvietotas komerctelpas, radošās darbnīcas, tehnoloģiju attīstības centri, bet apkārt visām jaunajām ēkām arhitekti parūpēsies par bagātīgu un plašu zaļo zonu. Savukārt ēku augšējos stāvos atradīsies biroji, dzīvojamās telpas, jumtu dārzi un terases, bāri, restorāni un arī naktsklubi. Visa projekta plānā nav neviena paša vienas funkcijas nama.

Foto: Henning Larsen Architects

Volfsburgas jaunās apkaimes būvniecība sāksies jau tuvākajā nākotnē – projekta pirmo fāzi plānots noslēgt jau 2023. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu