Pašmāju kultūras darbiniekus sanikno Reira izteikumi (10)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars, LETA / TVNET kolāža

Finanšu ministra Jāņa Reira (JV) izteikumi 5. novembra intervijā Latvijas Radio saniknojuši virkni kultūras darbinieku.

Kā zināms, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija 4. novembrī skatīja LM priekšlikumu, kas paredz sociālajiem dienestiem izvērtēt nepieciešamību pašnodarbinātai personai, kuras ienākumi nesasniedz minimālo algu, veikt minimālo sociālo iemaksu.

Reirs intervijā sacīja: "Valdībā vērtējot šo situāciju, atzina – ja cilvēks pelna 200 eiro, viņam jābūt sociālo dienestu redzeslokā. Varbūt ir nepieciešama palīdzība, sociālā korekcija, ārstēšanās no atkarībām kādām, ja cilvēks nevar dabūt darbu, lai būtu vismaz minimālajā līmenī atalgojums."

Viedokli par Reira izteikumiem publiski paudis pasākumu vadītājs Aivis Ceriņš, fotogrāfs Arnis Balčus, grupas "The Sound Poets" mūziķis Jānis Aišpurs, režisore Alise Zariņa.

Mākslinieki, fotogrāfi, režisori, tekstu autori, kultūras notikumu menedžeri, kuratori un pārējie liekēži bez stabiliem...

Posted by Arnis Balcus on Thursday, November 5, 2020

Labrīt! Ir viena lieta, par ko runāt LV ir sarežģīti, kaunpilni un neadekvāti. Tas ir - cik tu pelni? Ja tev kāds...

Posted by Alise Zarina on Thursday, November 5, 2020

Nu ko - tagad man viss ir skaidrs: ja es kādā mēnesī nopelnīšu tikai 200 eur, nu piemēram, janvārī, kad decembra koncerti...

Posted by Janis Aispurs on Thursday, November 5, 2020

Iepriekš Finanšu ministrija saņēma pārmetumus no autoratlīdzību saņēmējiem par grozījumiem likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli", ar ko paredzēts mainīt autoratlīdzības saņēmēju iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksāšanas režīmu.

Ceturtdien valdības ārkārtas sēdē ministri izskatīja ar 2021. gada budžetu saistītos grozījumus likumā par valsts sociālo apdrošināšanu, kas ietver Sociālo darbinieku biedrības kritizēto priekšlikumu, ka pašvaldību sociālie dienesti kļūtu par nodokļu nomaksas kontroli, jo sociālajiem dienestiem būtu jāveic individuāls darbs ar ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem, proti, pašnodarbinātajiem un mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem, kuru ienākumi ir zemāki par valstī noteikto minimālo algu jeb 500 eiro no nākamā gada.

Izskatot šos likuma grozījumus, virkne ministru pievienojās paustajai kritikai, ka sociālajiem dienestiem būtu jākļūst par sava veida Valsts ieņēmumu dienestu.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu