Sievietēm pa māju ir jāstaigā svārkos, jāmazgā trauki: Rēzija Kalniņa pauž uzskatu, ka sievām jābūt pavarda turētājām (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa
Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa Foto: Zane Bitere/LETA

Aktrise un režisore Rēzija Kalniņa Horena Stalbes "YouTube" raidījumā "Rullē ar Horenu" dalījās viedoklī par mūsdienu sievietēm un savu laulības modeli.

"Man ļoti patīk krieviski teiciens "zamužem". Es esmu aiz vīra. Es esmu par to, kā Bībelē rakstīts: vīri, mīliet savas sievas, un sievas, esiet paklausīgas saviem vīriem. Kā tad sievas var būt nepaklausīgas mīlestībai?" - Kalniņa atklāj intervijā.

Tāpat viņa komentēja Stalbes piedāvātu situāciju, ka vīrietim pašam būtu sev jāpagatavo ēst, kamēr sieviete ir aizņemta ar savu profesiju.

"Tā nedrīkst darīt! Sievietēm pa māju ir jāstaigā svārkos, jāievibrē viss viņas lauks, virtuve ir viņas, ir jāmazgā trauki noteikti sievietei, tāpēc ka viņa arī ievibrē enerģiju. Ir jādeg svecēm. Sievietēm ir sava teritorija, mājas iekšpusē ir jāpiepilda ar savu enerģiju," uzskatu pauda aktrise.

Kalniņa arī atklāja, kā spēj atiet no lomām, ko spēlējusi teātrī: "Ja mans vīrs ir izsalcis, tad kāda Anglijas karaliene? Man ir jātaisa ēst. Man patīk būt sievai, man patīk kārtība, man patīk, ka sieva ir sieva un vīrs ir vīrs. Tas ir kaut kas skaists, tas ir kaut kas kārtīgs. Kā Ziedonis teica: "Laime ir visu lietu kārtība." Un sievai ir jābūt sievai un vīram ir jābūt vīram."

Aktrise piebilda, ka arī viņai mājās ar vīru, diriģentu Aināru Rubiķi ir sadalītas jomas. "Piemēram, Ainārs perfekti pārzina mūsu nenormāli sarežģīto veļas mašīnu un veļas žāvētāju, kad viņa nav mājās, es tur neeju klāt. Virtuve ir mana teritorija. Pavards ir sievietes teritorija."

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu