Noslēgumam tuvojas asi kritizētā Londonas debesu peldbaseina būvniecība

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Embassy Gardens

Jau drīzumā tiks atklāts ilgi gaidītais “lidojošais” peldbaseins-tilts Londonā. Tilts ir veidots no caurspīdīga materiāla, kas 35 metru augstumā savienos divas ēkas.

Savdabīgo projektu, “lidojošo” peldbaseinu, bija paredzēts atklāt šā gada vasarā, taču pandēmija ieviesa savas korekcijas būvniecības procesā. Tomēr jau nākamā gada pavasarī tiks atklāts pirmais baseins pasaulē, kas burtiski kalpos kā pārpeldams tilts.

Debesu peldbaseins ietilpst jauna Londonas centra rajona “Embassy Gardens” projektā. Lai padarītu jauno projektu atpazīstamu ne tikai pilsētas iedzīvotājiem, bet arī cilvēkiem visā pasaulē, tika nolemts projektā iedzīvināt elementu, kāda nav nekur citur pasaulē. Tam vajadzēja būt funkcionālam un arī dekoratīvam objektam, kas būs redzams gan mājas iedzīvotājiem, gan apkārtējiem.

Tā tapa ideja par caurspīdīgo peldbaseinu-tiltu. To veido milzīga, caurspīdīga, 25 metrus gara akrila vanna. Peldbaseins savienos divas desmit stāvu ēkas, kas atrodas desmit metru atstatumā – pārējie peldbaseina metri abās pusēs iestiepsies eleganto dzīvokļu māju jumtā.

Foto: Embassy Gardens

Šāda garuma un apjoma caurspīdīga baseina izgatavošana ir īsts inženierijas brīnums. Debesu peldbaseins ir izturējis vairākus hidrostatiskos testus un ir atzīts par drošu lietošanai. Struktūra var balstīt pat 20 reizes lielāku masu, nekā to pieļauj tehniskie standarti, tādēļ peldbaseina izmantošana nebūs bīstama.

Akrila vanna jau rudens sākumā tika ievesta Londonā un nogādāta uz abu māju jumtiem ar celtni. Patlaban darbi vēl ris un vanna ir uzstādīta slīpi – ņemot vērā, ka daudzstāvu ēkas ir pakļautas spēcīgām vēja brāzmām vai nelielai pamatu iegrimšanai.

Akrila peldbaseina uzstādīšana Londonā
Akrila peldbaseina uzstādīšana Londonā Foto: AFP/SCANPIX

Pēc atklāšanas akvārija stikla baseinu piepildīs ar 148 tūkstošiem litru ūdens un sniegs iespēju iedzīvotājiem peldēt no vienas mājas uz otru, vienlaikus baudot fenomenālu Londonas ainavu. “Embassy Gardens” būs elites komplekss, kurā atradīsies luksusa klases dzīvokļi, atpūtas zonas, siltumnīcas, parki, spa, trenažieru zāle, konferenču telpas un pat kolektīvais birojs jeb kopstrādes telpa. Visa daudzfunkcionālā rajona būvniecība, ieskaitot galveno akcentu, Debesu baseinu, izmaksājusi vienu miljardu ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka peldbaseins izpelnījies asu kritiku vietējo iedzīvotāju vidū, kas zobojas par peldbaseina "piemērotību" Lielbritānijas laikapstākļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu