Ar Covid-19 inficējies grupas "Laika suns" mūziķis, kurš ierunājis lozungu "Mājas. Ziepes. Divi metri" (5)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Arnis Račinskis ("Laika suns") dziesmas "Pavasari" video
Arnis Račinskis ("Laika suns") dziesmas "Pavasari" video Foto: Ekrānuzņēmums

Latviešu mūziķis Arnis Račinskis, kurš Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kampaņā ierunājis slaveno frāzi “Mājas. Ziepes. Divi metri", inficējies ar Covid-19. 

Par pozitīvo testu viņš pavēstīja vietnē "Twitter".

Tieši pirms nedēļas Račinskis vēstīja, ka atrodas telpā ar cilvēkiem, kuriem lielākajai daļai nav sejas masku.

"Nedēļa tikai pusē, bet jau esmu ticies un stundas kopā pavadījis telpās ar tēju divdesmit cilvēkiem, kas nav no manas 'mājsaimniecības'. Reizēm ar maskām, pārsvarā visi bez. Jo hei, kas gan tāds var notikt, tik pāris nedēļas sāpes krūškurvī, nu moš pie ventilatora. Ir neomulīgi," bija teikts mūziķa ierakstā.

Nu viņš atklāja, ka tieši konkrētajā reizē arī inficējies.

"Pozitīvs! Esmu vīrusa nēsātājs. Tā tas arī notiek - tiekoties, strādājot ar cilvēkiem. Sen pazīstamiem, patīkamiem, tautā populāriem, uz vietas visi veseli, priecīgi. Jau četriem no mums ir pozitīvs, par vēl diviem no tās dienas nav info. Rādiet šo kā piemēru!" rakstīja Račinskis.

Kā paskaidroja mūziķis, viņš nav varējis pateikt "nē" tuviem draugiem. 

"Iekritu uz šo "forši cilvēki, seni draugi un paziņas", cilvēcīgi grūti un neorganiski ir celt trauksmi, ka sēžam bez maskām. Pie distances piedomāju, telpas vēdināju. Bet beigās ļaujies vairākuma atslābumam un "normālībai" un lūk - viens atnes septiņiem!

Jo nav grūti distancēties no svešiniekiem veikalā vai citur. Nekāpt liftā ar citiem. Bet grūti, varbūt pat necilvēcīgi ir distancēties ar seniem foršiem draugiem un paziņām. Tas SARS-CoV-2 ir izcili lipīgs un muļķi mācās no savām kļūdām.

Un mazliet traģikomiski, ka esmu tā balss, kas veikalos saka: "rokas, ziepes, divi metri!" - ar visu to, ka zināju, kas darāms, nespēju būt uzdevumu augstumos ar čomiem. Un lūk, rokas, ziepes, divi metri uz divām nedēļām solo mājās ar saviem diviem kaķiem.

Un tas nav par to, ka no šī var nomirt (Covid-19 nav ekskluzīvs, var nonāvēt arī gripa), bet tas, cik neticami efektīvi tas pielīp no pavisam vesela paskata cilvēka. Un, sev nezinot, vari šo aiznest saviem vai draugu vecākiem, vai citiem, kam Covid-19 var būt beigas vai ļoti slikta pieredze," teikts vairākos mūziķa ierakstos.

Viņš piebilda, ka pagaidām gan viņš jūtas viegli apaukstējies un citu simptomu mūziķim neesot. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu