"Bohēmista rapsodija" nonāk pie viedtelevīzijas skatītājiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Bohēmista rapsodija"
"Bohēmista rapsodija" Foto: publicitātes

Biogrāfiskā filma par grupas "Queen" kolorīto līderi Frediju Merkūriju (Freddie Mercury) "Bohēmista rapsodija" (Bohemian Rhapsody) no 1. decembra ir pieejama LMT Viedtelevīzijas abonentiem.

Pērn 76. ikgadējā "Zelta globusa" balvu pasniegšanas ceremonijā filma atzīta par labāko dramatisko filmu.

Tā vēsta par britu rokgrupas “Queen” solistu Frediju Merkūriju. Viņš bija dumpinieks, bohēmists, roka leģenda un ģēnijs.

Fredijs Merkūrijs
Fredijs Merkūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Filmā var gan sekot līdzi grupas ceļam līdz panākumiem, gan atklāt brīžus, kad tā bijusi uz izjukšanas robežas Merkūrija nekontrolējamā dzīvesveida dēļ.

Fredijs bija viens no tiem cilvēkiem, kas bez jebkādiem aizspriedumiem ignorēja stereotipus un sagrāva vispārpieņemtos priekšstatus, tādā veidā kļūstot par vienu no pasaules iemīļotākajiem izklaides industrijas personāžiem. Filmas sižets seko līdzi grupas straujajam slavas kāpienam, izmantojot tās slavenākās dziesmas. Kad Fredijam atkal izdodas apvienoties ar grupas biedriem, lai muzicētu “Live Aid” labdarības koncertā slavenajā Vemblija stadionā, tieši šī uzstāšanās kļūst par vienu no izcilākajiem priekšnesumiem rokmūzikas vēsturē. Filma saņēmusi kinoindustrijas nozīmīgāko balvu “Oskars” četrās kategorijās, tai skaitā par labāko aktieri, labāko montāžu, labāko skaņas montāžu, kā arī labāko skaņu, un atzīta par labāko dramatisko filmu, iegūstot galveno balvu “Zelta globusu” balvu pasniegšanas ceremonijā.

Filmas scenārija autors ir Entonijs Makartens (Anthony McCarten), kurš piedalījies arī filmas “Divi pāvesti” (The Two Popes) veidošanā. Filmu režisējis Braiens Singers (Bryan Singer), tās producenti ir Graiems Kings (Graham King) un grupas “Queen” menedžeris Džims Bīčs (Jim Beach). Galvenajā lomā iejuties Rami Maleks (Rami Malek), bet filmas aktieru sastāvu papildina Lūsija Baintona (Lucy Boynton), Gvilims Lī (Gwilym Lee), Bens Hārdijs (Ben Hardy), Džo Mazello (Joe Mazzello), Aidans Džilens (Aidan Gillen), Toms Holanders (Tom Hollander) un citi.

Rami Maleks ir amerikāņu aktieris un producents. kas kļuva pazīstams, atveidojot datoru hakeri Eliotu Andersonu ASV televīzijas drāmas seriālā “Misters Robots” (Mr. Robot). Aktiera vecāki ir ēģiptiešu imigranti, taču Rami ir dzimis un audzis Losandželosā. Par Fredija Merkūrija lomas atveidošanu aktieris izpelnījies kino kritiķu atzinību un virkni apbalvojumu. Nominācijā “Labākais aktieris” viņš saņēmis gan kino industrijas nozīmīgāko balvu “Oskars”, gan “Zelta globusu”, gan “Ekrānu aktieru ģildes balvu” (Screen Actors Guild Awards), kā arī BAFTA kino balvu.

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu