Īstais Rokijs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
The Bleeder
The Bleeder Foto: publicitātes

Visu laiku izcilākais bokseris Muhameds Ali tieši pirms 45 gadiem aizvadīja savu pirmo cīņu pēc episkās spēkošanās gadu iepriekš ar Džordžu Formenu "Rumble In The Jungle" Zairā, stājoties pretī vienam no retajiem baltādainajiem bokseriem - Čakam Vepneram (Chuck Wepner). Cīņa 1975. gada martā bija iecerēta kā "viegla pastaiga ar balto bokseri", taču viss izvērtās daudz nopietnāk. 

Vepnera un Ali cīņu, kas ilga visus piecpadsmit raundus, vēroja arī jaunais aktieris Silvestrs Stalone (Sylvester Stallone), tā viņu iedvesmoja radīt pašam savu baltādainā boksera varoni - Rokiju. 

Pēc mača, kurā Vepners krita uz ringa dēļiem vien dažas sekundes pirms cīņas beigām, trīsdemit gadus vecais Stalone ķērās klāt scenārija rakstīšanai, un jau pēc trīs dienām viņam pirmais "Rokija" uzmetums bija gatavs. Jāpiebilst, ka 1976. gadā iznākusī filma saņēma desmit "Oskara" nominācijas un ieguva trīs zelta statuetes. Starp tām – arī "Oskaru" kā gada labākajai filmai.

1975. gada cīņa zīmīga arī ar faktu, ka šī bija viena no tikai četrām cīņām, kurā nokautēts tika arī pats Ali. 

Pirms pāris gadiem klajā nāca jauna filma ar nosaukumu "Čaks" (The Bleeder), kura šobrīd pieejama LMT Viedtelevīzijas skatītājiem. Tajā režisors Filips Falardo (Philippe Falardeau) pievēršas tieši pašam Čakam Vepneram - viņa dzīvesstāstam.

Lentes nosaukums "The Bleeder", norāda uz kādu boksera iezīmi, proti, ringā viņš bieži ātri tika pie atvērtām brūcēm, kas stipri asiņoja. 

Galveno lomu lentē atveido amerikāņu aktieris Līvs Šreibers (Liev Schreiber), kurš meistarīgi iejuties 1.96m garā un spēcīgā Vepnera tēlā. Vepnera sievu Filisu, kurai Vepnera dzīvē bija nozīmīga loma, atveido seriāla "Kalpones stāsts" zvaigzne Elizabete Mosa (Elisabeth Moss). 

Filmā režisors arī atsedz Vepnera un Stalones savstarpējo attiecību aizkulises, proti, pēc filmas "Rokijs" milzīgajiem panākumiem, Vepners finansiāli, būdams Rokija prototips, nekādu kompensāciju nesaņēma. Sekoja ilga tiesāšanās, taču arī tā ne pie kāda apmierinoša rezultāta nenoveda. 

Filmā izskatīgās rudmates lomā, kas strādā vietējā bārā, iejūtas arī Šreibera nu jau bijusī sieva - aktrise Naomi Votsa (Naomi Watts). Reālajā dzīvē, īpaši pēc filmas "Rokijs" negaidītās slavas, Vepneram biju grūti palikt uzticīgam savai sievai. 

Naomi Votsa un Līvs Šreibers filmā "Čaks"
Naomi Votsa un Līvs Šreibers filmā "Čaks" Foto: kadrs no filmas

Filmas reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu