Mūžībā devies Gvido Linga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gvido Linga
Gvido Linga Foto: LETA

Svētdien, 20. decembrī, mūžībā devies leģendārās grupas "Linga" dibinātājs un līderis Gvido Linga, Latvijas Radio pavēstījis Igors Linga.

Mūziķa vecākais brālis Igors Linga LR1 pastāstīja, ka Gvido iepriekš nebija nekādu slimību, līdz pirms piecām dienām viņam pēkšņi sākās ļoti nopietnas problēmas ar sirdi. Gvido sirds esot apstājusies ātrās palīdzības mašīnā.

Gvido dzimis 1969. gada 16. jūnijā, viņš ir daudzu dziesmu un hitu autors.

Astoņdesmitajos gados Gvido spēlējis grupās “Ārprāc” un “Zig zag”, bet 1988. gada nogalē izveidojis grupu “Linga”, kuras pirmā lielā uzstāšanās bija 1989. gada festivālā “Roks par neatkarību”

Gvido Linga pēdējos gados darbojies arī kā "Latvijas radio 2" dīdžejs.

Linga kopā ar sievu Eviju audzināja divus dēlus - Danu un Svenu. 

Vēl šā gada sākumā mūziķis VEF Kultūras pilī ar grupas "Linga" koncertu atzīmēja uzreiz divas jubilejas - savu 50. dzimšanas dienu un 30 gadu jubileju grupai “Linga”, kuras sastāvā iekļāvies arī Gvido vecākais dēls, nesen pilngadību sasniegušais Svens.

Grupas "Linga" populārāko skaņdarbu vidū ir tādas dziesmas kā “Nāc dejot”, “Krodziņš”, “Signe melo”, “Šeit šeit”. 

Publiska atvadīšanās no mūziķa notiks Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, no plkst.11 līdz 16 bufetes picērijas “Ansamblis” āra nojumē, Robežu ielā 38, Rīgā, informē Igors Linga. Apmeklētājiem obligātas sejas un deguna aizsargmaskas un divu metru distances ievērošana, kā arī citi valstī noteiktie ierobežojumi Covid-19 izplatības mazināšanai.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu