"Laiks. Tu. Lūgšana. Ziemassvētkos" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LMT Straume publicitātes foto

TVNET sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju" aicina Ziemassvētku priekšvakarā, 23. decembrī plkst. 19.00 tiešraidē vērot koncertu “Laiks. Tu. Lūgšana. Ziemassvētkos”, kurā uzstāsies Latvijas jaunās paaudzes mūziķi – dziedātāja Aleksandra Špicberga, sitaminstrumentālisti Mikus Bāliņš un Elvijs Endelis.

Koncerta programmā iekļauti dažādu gadsimtu un baznīcas tradīciju dziedājumi latīņu, grieķu, baznīcslāvu un latviešu valodā – no “Kyrie Eleison” līdz “Klusa nakts, svēta nakts”, kā arī instrumentālas skaņu gleznas Elvija Endeļa un Mikus Bāliņa sniegumā. Koncertā piedalīsies īpaši šim projektam veidots vīru oktets diriģentu Aleksandras Špicbergas un Matīsa Tuča vadībā.

Aleksandra Špicberga ir viena no daudzpusīgākajām jaunās paaudzes dziedātājām Latvijā, kurai vienlīdz tuva ir gan akadēmiskā, gan tautas un baznīcas mūzika. Savukārt Elvijs Endelis un Mikus Bāliņš ir sitaminstrumentu virtuozi, starptautisku konkursu laureāti, kuri skatītāju atzinību guvuši Latvijas Televīzijas konkursā “Radīti mūzikai”. Muzicē profesionālajā sitaminstrumentu ansamblī “Perpetuum Ritmico”, kura sastāvā tikuši nominēti Latvijas Lielajai mūzikas balvai.

Koncerta tapšanā piedalījušies gaismu mākslinieks Ivars Vācers, skaņu režisors Andris Ūze, videoieraksta komanda Kārļa Zemīša vadībā un producente Māra Špicberga.

Tiešraide no plkst. 19:00.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu