FOTO ⟩ Iekonservēts izdegušais grausts Kalnciema ielā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Oskars Lūsis

Iekonservēta vēsturiskā ēka Kalnciema ielā 2b, Rīgā, kas pirms diviem gadiem nodega, informē attīstītāja pārstāvji.

Tāpat attīstītāji norādīja, ka ēkas jaunais īpašnieks SIA "Novira Capital" gatavojas visa kvartāla attīstībai kopā ar arhitektu biroju "NRJA".

"Vēlamies izveidot rīdziniekiem un Rīgas viesiem draudzīgu un modernu kvartālu, kas, pretēji esošajai situācijai, būtu atvērts, ar labiekārtotu iekšpagalmu un nelielām tirdzniecības vietām un kafejnīcām," pauda "Novira Capital" izpilddirektors Arle Molders.

Pēc attīstītāja paustā, kvartāla apbūves ieceres realizācija varētu prasīt trīs līdz četrus gadus.

"Tā kā kvartāls atrodas uz robežas starp Āgenskalna koka apbūvi un Ķīpsalas daudzstāvu apbūvi, vizuāli jādomā par abām teritorijām. Izmantojot koka apdares elementus un iebūvētus apzaļumojuma risinājumus daudzstāvu ēkas fasādēs, veidosim vizuāli pievilcīgu, autentisku un dabisku emocionālo saikni starp koka apbūvi un daudzstāvu apbūvi," minēja arhitektu biroja "NRJA" vadītājs Uldis Lukševics.

Kvartāla apbūvē paredzēts izbūvēt pazemes stāvu auto novietnēm un zemes līmenī automašīnas netiks novietotas, kā arī kopējais labiekārtojums tiks pārstrādāts.

SIA "Būvfirma Inbuv" esošās ēkas ir padarījusi izturīgas pret laika apstākļu iedarbību, kā arī ir nostiprinātas konstrukcijas, pabeidzot konservāciju un izpildot pašvaldības prasības.

Jau ziņots, ka pērn maijā sākās Kalnciema ielā 2b un Raņķa dambī 14 esošo graustu konservācijas darbi.

Saskaņoto konservācijas darbu laikā ēkai Kalnciema ielā 2b bija paredzēta visu pirmā stāva logu un durvju aizdarīšana ar kokskaidu plātnēm, ielas fasādes loga rāmju un visu pagalma fasāžu logu aizdarīšana ar tīklveida baneru materiālu, bēniņu stāva demontāžas darbi, balstkonstrukciju izbūve, logu un durvju ailu pastiprināšana, kā arī citi darbi.

Savukārt ēkai Raņķa dambī 14 konservāciju darbu laikā bija paredzēta fasādes ārdurvju pret Raņķa dambi noslēgšana, attīrīto logu rāmju aizdarīšana ar dekoratīvo sietu, jauna pārsegumu siju izbūve, esošo sienu pastiprināšana un tamlīdzīgi darbi.

Tāpat vēstīts, ka 2018.gadā, naktī uz 25.novembri, ēkā Kalnciema ielā 2b izcēlās ugunsgrēks, kura dzēšanas darbi turpinājās vairākas dienas. 2019.gada janvārī Rīgas dome apstiprināja ēkas sakārtošanas darbu grafiku, kas paredzēja, ka ēkas konservācijas darbiem pilnībā jābūt pabeigtiem piecu mēnešu laikā - līdz 1.jūlijam. 

FOTO: Kā šobrrīd iszkatās grausts Kalnciema ielā

Ēkas Kalnciema ielā īpašnieks kopš 2018.gada 18.septembra pastarpināti caur SIA "NC K2B" un vēl vienu Latvijas firmu ir Igaunijas uzņēmums "Tradesman EU", kura juridiskā adrese ir Igaunijas nekustamo īpašumu projektu attīstīšanas un finansēšanas kompānijas "Novira Capital" biroju ēkā "Novira Plaza", Tallinā. Savukārt ēku Raņķa dambī nopirkusi SIA "NC K2A", kas pieder pašai "Novira Capital". Abas ēkas kopā veido namu ansambli.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu