ASV viceprezidentes Kamalas Harisas "Vogue" vāka foto izpelnījies asu kritiku

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/vogue

Šā gada ASV prezidenta vēlēšanas iegājušas vēsturē arī tāpēc, ka pirmo reizi par viceprezidenti kļuva tumšādainā sieviete. Taču Harisas parādīšanās uz ikoniskā modes žurnāla "Vogue" vāka raisījusi asas diskusijas.

Žurnāla "Vogue" ASV viceprezidentes Kamalas Harisas vāka fotosesija sacēlusi sociālajos tīklos īstu viedokļu vētru, izskanot pat vairākiem publiskiem lūgumiem Harisai sarīkot citu fotosesiju.

Pirmā lieta, par ko noris karstas diskusijas, ir apgaismojums, kas lietots žurnāla vākam izvēlētajai fotogrāfijai. Tā ietekmē daudziem šķiet, ka Harisas ādas krāsa tikusi apzināti "pagaišināta". 

Foto: SIPA, Reuters/Scanpix, Instagram/vogue

Otrā lieta ir pašas viceprezidentes stils. Tēls, kurā redzama Harisa melnā žaketē un "Converse" kedās, nebija tas, kuru sabiedrība bija gaidījusi uz "Vogue" vāka. Daži to visu pat nosauca par "necieņu" pret ievēlēto viceprezidenti.

Kāds publiski kritizēja arī "Vogue" galveno redaktoru. "Kāds haoss," rakstīja "New York Times" līdzautors Vajahats Ali. "Annai Vintūrai tiešām nedrīkst būt tumšādainu draugu un kolēģu. Es bez maksas uzņemšu foto ar viceprezidenti, izmantojot savu telefonu, un esmu simtprocentīgi pārliecināts, ka tas izrādīsies labāks nekā šis "Vogue" vāks!"

Pēcāk gan "Vogue" publicēja otru foto, kurā jaunievēlētā viceprezidente ir gaiši zilā "Michael Kors" bikškostīmā un bildēta uz zelta fona. Uzsverot, ka tieši šis ir plānots kā izdevuma vāks, bet žurnāla iekšpusē būšot Kamala neformālākā apģērbā. 

Tikmēr "Washington Post" vecākais kritiķis Robins Givhans rakstīja: lai gan "šajā attēlā nav nekā nepareiza", izvēloties neoficiālo attēlu par vāka foto, "Vogue" nolaupīja Harisai viņas "rozes jeb starmešu gaismu".

Abus attēlus uzņēmis Tailers Mičels (Tyler Mitchell), kurš kļuva par pirmo tumšādaino fotogrāfu, kurš uzņēmis fotogrāfiju amerikāņu izdevuma "Vogue" vākam, kad iemūžināja dziedātāju Bejonsi (Beyonce).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu