Pēcsvētku melanholija. Iznācis Lindas Leen jaunākais singls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Linda Leen
Linda Leen Foto: publicitātes

Pirmdien, 18. janvārī, klajā nāk mūziķes Lindas Leen jaunākais singls "Blue Monday". 

Pēcsvētku melanholija un kopā būšana, kas spēj dziedēt, ir gaiši pilnskanīgās dziesmas galvenais motīvs. Vārdu un mūzikas autore ir Linda Leen, bet singla skaņas dizainu mūziķe kopīgi radījusi ar ģitāristu Miķeli Putniņu, bundzinieku Krišjāni Bremšu, basģitāristu Kristianu Priekuli un producentu Arni Račinski.

"Šajā radošajā posmā esmu darbojusies pārsvarā kamersastāvos, solo pie klavierēm, un ir tik pacilājoši atkal izjust grupas skaņas enerģiju un sātu. Uzlādējošās kopā būšanas fenomens ir saslēdzies gan dziesmas saturā, gan jaunā muzikālajā sastāvā. Dziesmas vēstījums ir par svarīgo – cilvēkiem, patiesu klātesamību, emocionālu gādību, ko šajā nebūt ne vienkāršajā laikā caur dziesmas radīšanu un ieraksta procesu varēju saņemt un dot," komentē Linda Leen.

No šī brīža - tikai augšup

Tradīcijā, kas šā gadsimta sākumā aizsākusies Apvienotajā Karalistē, par skumjāko gada dienu ziemeļu puslodē jeb Blue Monday dēvē katra janvāra trešo pirmdienu. Kā zemākais punkts, kurā gada vērienīgākie svētki beigušies, laikapstākļi tumšpelēki un drēgni, jaungada apņemšanās jau pabalējušas, nauda izsīkusi, ir nedēļas pirmā darba diena, un līdz vasaras brīvdienām vēl tālu.

Blue Monday ir kā šī brīža citāts, kā laikmeta sajūtu glezna. Tieši pirms gada šajā dienā prātoju - kā tas nākas, ka pēc gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem iestājas pēcsvētku melanholija? Iespējams, ka ceļš uz gada skumjāko dienu sākas jau pirms Ziemassvētkiem, lielo atlaižu laikā, kad daudzus no mums pārņem nevaldāma vēlme nopirkt laimes sajūtu. Bet šis ierobežojumu pilnais laiks mums skaisti māca, cik neaizstājama ir klātbūtnes sajūta un iespēja. Tā ir vērtīgākā un ilgotākā dāvana.

Ja dziesma iedvesmos piezvanīt kādam no sen nesatiktajiem, veltīt nedalītu uzmanību un laiku mīļajiem, būšu patiesi priecīga,”

tā Linda Leen.

Linda Leen
Linda Leen Foto: publicitātes

Skaņu celiņš izbraucienam

"Man šķiet šī dziesma iederas ceļā. Gan pa putekļainu prēriju, gan sniegotiem laukiem. Šai dziesmai piestāv arī apmācies laiks, bet ar gaismu tuneļa galā. Došanās ceļā ir brīvība, mums sāk pietrūkt ceļamērķa, uz kurieni braukt. Gribas pakampt svaigu gaisu un dalīties tajā ar līdzcilvēkiem," dziesmas noskaņu atklāj Linda Leen. 

Ģitārists Miķelis Putniņš piebilst, ka dziesma skan kā vasaras pati siltākā diena. 60. gadu nostalģija, brīvība, saule un aicinājums uz cilvēcisku tuvību.

Noklausies jauno singlu "Blue Monday".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu